Opresti in locul cu vizibilitate maxima si doar inaintea marcajului, daca se afla pietoni angaati in traversarea drumului
E bine cum faci. Daca opresti dupa stop la examen nu vei fi admisa. Mai bine inainte si dupa ca sa vada ca esti sigura pe tine
Cum a zis instructorul, opresti unde ai viIbilitate dupa ce dai prioritate la pietoni
Adica sa inteleg ca roata masinii trebuie oprita in dreptul indicatorului doar daca exista pietoni(e logic), insa daca nu exista pietoni, opresc in locul cu vizibilitate maxima.
Nu roata; bara/spoilerul fata nu trebuie sa depaseasca nivelul indicatorului
Am inteles.
Bafta deasa si mult succes; fara evenimente nedorite
Multumesc.
@ pietonilor li se acorda prioritate de trecere la: coltul intersectiei, sau in zona prevazuta cu indicatoare sau marcaje
Valeriu totusi am oprit la un alt indicator stop in locul cu vizibilitate maxima desi nu aveam pietoni si mi-a spus ca trebuia sa opresc in dreptul indicatorului.De ce? Tin sa precizez ca era o intersectie aglomerata.
Am fost si instructor si politist-examinator; poate ca au fost modificate normele si eu inca nu am aflat. important este sa opresti (rotile sa inceteze a rula) iar bara fata/spoilerul sa nu depaseasca linia care demarca druml cu care te intersectezi. de regula pe carosabil, aproximativ in dreptul indicatorului exista un marcaj, care ar trebui sa-ti ofere vizibilitatea maxima
Asa este,exista acel marcaj, insa la un stop mi-a zis sa opresc in dreptul marcajului, iar la altul in locul cu vizibilitate maxima. Teoretic am invatat ca la stop trebuie sa opesc, chiar daca nu sunt pietoni, apoi sa inaintez pana laacel marcaj in care iti confera vizibilitate maxima.Cum sa dau sa fie bine? Ma refeer la examen.
Deci asa o sa fac si la examen?
Comunica si cu instructorul; el iti va spune ce pretentii are examinatorul
Ok,o sa vorbesc cu instructorul.Multumesc.
Mult succes! si nu uita ca nu este cazul sa fii exagerat de timida in timpul examinarii. vorba lui Nenea IANCU: "fii barbata, Zoe".
Opresti in locul cu vizibilitate maxima si doar inaintea marcajului, daca se afla pietoni angaati in traversarea drumului
Examinatorul iti este prieten; el nu-ti vaneaza eventualele greseli. examinatorul te ajuta penalizand erorile care, pe viitor ar produce accidente
Opresti in locul cu vizibilitate maxima doar o data, asa este corect chiar daca depasesti un pic semnul, degeaba opresti daca nu vezi nimic.
Lucrurile de genul le deprinzi din sofat, din scoala prea putin. Instructorul iti va da mereu explicatii, dar cand creierul tau, instinctele tale functioneaza independent, acela e momentul cand tu chiar inveti ceva. @Mihailescu_Valeriu_1953 ti-a dat raspunsul exact.
Scrie și în carte asta dar si sfatup instructutorului e bun, dupã cum spune, opresti unde vizibilitatea estr maxima te asiguri ca din stanga-dreapta nu circula vehicule si apoi demarezi.
Salut, daca la STOP exista trecere de pietoni si sunt pietoni in apropierea imediata a treceri acorzi prioritate pietonilor oprind in fata treceri, apoi dupa trecerea lor inaintezi in locul cu vizibilitate buna. Daca exista STOP si nu este trecere de pietoni, nu acorzi prioritate pietonilor chair daca au intentia de a traversa, pentru ca nu exista trecere si te duci direct in locul cu vizibilitate buna.
O sa-ti suspend permisul, daca asa procedezi atunci cand pietonii intentioneaza sa traverseze; chiar daca nu exista indicator sau marcaj la coltul intersectiei. nu mai da raspunsuri eronate!
Daca nu exista trecere de pietoni nu trebuie sa acorzi prioritate pietonului, tu ai permis macar?
Bhai omule: bizoni ca tine fac cele mai grave accidente. am permis din oct. '71, cat B, C, D, E. Pe unde muschii tai ai vrea sa traverseze pietonii, daca nu sunt marcaje si drumul este plin de idioti care se cred conducatori auto? macar ai citit cu atentie care sunt obligatiile conducatorilor auto-moto, privitoare la prioritatea pietonilor? hai sictir, huligane
Eu am făcut prostia să dau prioritate unui pieton unde nu era trecere, la stop, iar instructorul, un tip cu probleme cu nervii, aproape și-a smuls părul din cap.
Daca era la coltul intersectiei: este batut in cap acel instructor. imi poti da numele instructorului, s.c. care organizeaza cursurile si orasul in care activeaza acest pericol public?
Da, la colț era. Știu că are ceva probleme, spre exemplu că îmi spunea ''las-o dracu' de centură'', dar prefer să nu-i fac reclamă pe aici...
La fel, își ieșea din minți dacă opream la o trecere, iar pietonul respectiv nu voia să treacă, mă înjura atât pe mine, cât și pe cel care stătea lângă bordură.
Uneori asemenea lepre sunt in cardasie cu politistii corupti; in felul acesta primesc permis persoanele inconstiente pline de tupeu.
Și mai avea dânsul o boală pe bicicliști: dacă vedea vreunul circulând pe contrasens sau traversând fără să coboare, îmi cerea să îl las pe el și se dădea cat mai aproape de ei, sau îmi spunea să-i iau pe capotă.
Wow-WOW! ASTA CHIAR MERITA CATIVA ANI DE DETENTIE, si restul vietii in camasa de forta a unui spital de psihiatrie
Vaiiii...