Golf 4 e cel mai reusit.
Cel mai economic si fiabil motor a fost ALH-ul, de pe Golf 4. Din pacate insa, majoritatea au de la 400. 000km in sus...
Reusite, fiabile, econimice si de lunga durata de viata sunt ambele, totul e modul in care au fost intretinute, numarul de km, iar din punctul acesta de vedere Golf 5 fiind model mai nou, e mai tanar si in general va fi mai bun decat un Golf 4.
Eu unul as alege Golf 5, aspectul mai frumos decat la Golf 4, dar motorizarea de 1.9, cele de 2.0 sunt destul de defectuoase.
Sfatul meu e ca indiferent ce masina vei alege inainte sa o achizitionezi sa mai dai 100 de lei in plus si sa mergi la un service sa ii faca o diagnoza eventual sa o ridice pe elevator, merita deplin.
Te avertizez ca in Romania majoritatea masinilor aduse din afara au dat kilometrajul inapoi, asadar sa te astepti ca in general daca vezi undeva sub 250. 000km (la golf 4, 150.000 la golf 5) sa fie dat inapoi, cel putin daca e pe diesel.
5-ul arata ok. Si are si motorul de 1.9, super ok. Grija de unde cumperi, sa nu aiba peste 250. 000km ca cere mancare.
Salut!
La aceasta intrebare voi raspunde astfel, ambele modele per total au fost foarte reusite si foarte vandute cu un grad foarte bun de fiabilitate(acum depinde si cum a fost intretinuta si la ce "cioban" a fost).
Acum depinde ce gusturi ai, eu unul aleg clar golf 4, nu stiu de ce imi place mai mult, e ceva mai fiabil parerea mea, mai ales fata de 2. 0TDI 140 CP(care s-au semnalat probleme cu turbina si injectoare) doar modelul 140 cp.
Eu unul as alege cu cea mai mare incredere ambele, pentru ca stiu ca au toate calitatiile unei masini cu forta, consum redus spartiu si nu in ultimul rand fiabilitate, dar as alege cu siguranta VW GOLF IV 1.9 TDI ARL 150 cp, iti pariez ca faci lejer un 320d(comparat cu g4 ca sa zic asa) la toate capitolele.
Daca vrei o masina mai noua axeaza-te pe golf5 1.9 tdi sau 2.0 tdi 110 cp, sunt foarte fiabile cele in 110 cp, si cu o resoftare o duci la 143 cp fara probleme!
Bafta!
Golf 4(o prietena de-a mea îl are de multi ani si pentru ca l-a îngrijit acum e aproape ca nou.Cu siguranta, te asigur 100%, Vw golf 4!
anonim_4396 întreabă:
Stanmariusvasile întreabă: