| doareu876345 a întrebat:

Bună TPU! cu ce se poate scoate ceara de lumânare de pe un scaun de mașina (s-a murdărit atat pielea cat
și materialul textil) dar și de pe fata de ușa(difuzor + puțin plastic)?

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Grosul se ia jos cu o lama de cutit nu prea ascutit.

Ce mai ramane se ia cu hartie absorbanta (pentru cerneala - se gaseste in librarii).
Se pune hartia peste pata de lumanare si se calca cu un fier de calcat reglat la temperatura MICA (prima sau a doua treapta de reglaj).
Cand se incalzeste si se topeste ceara, se va absorbi de hartie.
Se lucreaza cu mare grija, mai ales unde ceara este pe material plastic, incat plasticul sa nu se topeasca!
Prima data este bine sa exersam putin, inainte de a ne apuca de materialul patat! Punem un pic de ceara peste o punga de nailon, iar peste ceara hartia absorbanta si "invatam" cum se comporta! Temperatura fierului de calcat trebuie tinuta la minimul posibil, cand ceara se topeste, dar punga de naulon nu ramane cu urme!

| doareu876345 explică (pentru Bula):

Am reusit pana la urma. am lasat masina in soare cu geamurile inchise si s-a luat foarte usor si bine, iar covorasul l-am pus pe beton cu fata in jos si a curs

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Noi, cei batrani, faceam cu ziar. Puneam un ziar si cu fierul de calcat incins incalzeam ziarul. Repetam cu diferite parti curate ale ziarului pana se lua pata.

| oglindasultanului a răspuns:

De pe material solid plan o dezlipesti, eu am reusit de pe "plastic", dar sunt multe tipuri de "plastic". Pe textile le speli, cu apa fierbinte.

| doareu876345 explică (pentru oglindasultanului):

Da, multumesc frumos. voi demonta scaunul si il voi baga la masina

| christall a răspuns:

Dacă e din material textil da. Se pune o cârpă peste
și se pune fierul de călcat incalzitdeasupra. Se face transferul pe cârpă. Asta e tot.