| AestheticPerf a întrebat:

Cum se comporta un Volkswagen Golf 6 R-Line 2011 cu motor de 1.4 pe benzina? Daca voi alege modelul asta va fi prima mea masina si as vrea sa stiu cat de fiabila este, daca este buna pentru inceput si etc sau daca nu ce mi-ati recomada la un buget pana in 7800 euro, insa as spune undeva la 5000-7200 ca sa nu iau de toti banii. FUNDA!

1 răspuns:
| Simpatic a răspuns:

Eu nu as alege un golf ca prima masina si oricum nu unul TSI, nu ca nu ar fi bune ci pentru ca in principiu orice masina de germanica aduca de samsari la noi in tara are foarte multi km si mai devreme sau mai tarziu pica ceva, iar un motor mic cum este acesta din care se stoarce untul cum se zice, adica il iei si-l forjezi el dezvolta putere cat cat cat, dar nu il vad fiabil.Adica pui turbo pe un motor de 1.8, 2.0, 2.5, 3.0 etc dar sub 1.8 nu vad rostul si nu le vad fiabile deloc mai ales pentru un incepator.
Sfatul meu alege o masina cu motor normal aspirat (non-turbo) astfel nu vei avea grija ca mai pica inca cateva elemente pe care le au motoarele turbo EGR, turbo, intercooler etc
Plus ca la masinile turbo fie ele diesel sau benzina trebuie sa ai grija de turbina sa o menajezi, nu pleci de pe loc cu turatie mare cat e motorul rece, nu opresti brusc cand vii de la un drum lung si altele.
De obicei printre soferi se zice ca cea mai buna masina este cea pe care ti-o permiti sa o intretii.