Faci un contract de vanzare cumparare sau un act de donatie
Proprietarul masinii iti da certificatul de inmatriculare, rca, cartea de identitate si dovada de la anaf cum ca are taxa de timbru platita.
In baza contractului de v-c sau a celui de donatie proprietarul se duce si o scoate din evidenta de la primarie si primeste fisa fiscala.
Tu ca nou proprietar te duci cu masina la identificare la rar, faci o noua asigurare pe numele tau in vederea inmatricularii, ceri o calculare a taxei de timbru daca nu este platita deja, si o platesti.
O iei la primarie la finante pe numele tau si iti platesti taxa de inmatriculare si taxa de certificat.
Cu toate actele de mai sus mergi la politie si o inmatriculezi pe numele tau.
Nu mai pare ca in filme nu?
Nu poti inmatricula masina pe tine fara un contract de vanzare-cumparare sau de donatie.
Si vorba lui suntserios, nu te lua dupa ce vezi in filme, nu toate sunt si adevarate, mai ales la noi in tara.
Ma rog..stii sa imi raspunzi la intrebare?
Alea sunt doar filme si atat.
In realitate treaba nu sta deloc asa.
Plus ca acele masini din filme sunt modificate, si mai adesea vezi ca acele curse sunt ilegale, a sta inseamna ca acele masini nu au nici o valoare, masinile respective fiind interzise circulatiei pe drumurile publice.
Pe scurt este o fabulatie aceasta cursa, in real din punct de vedere legal nimeni nu te obliga sa-i dai masina, asta daca nu exista un contract anume.
Deci este doar o idee care nu e posibila in realitate.
Nu fara un contract semnat in prealabil, sau un contract de vanzare cumparare dupa.
Sa intelegi mai bine, eu pierd masina la o cursa, tu o iei si mergi fericit acasa, eu sunt la 112 si in ziua urmatoare esti saltat de politie pentru furt, tu ce o sa zici "Am facut o cursa ilegala si am castigat masina" ceea ce e egal cu 0, daca nu ai o dovada eligibila.