| Syrten a întrebat:

Bună TPU!
Este de cumpărat ceva care arată în bord când să schimbi vitezele? Am avut pe Golf 7 și nu știu cum se numește.
Mulțumesc!

6 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Unele masini vin cu asta, eu am la a mea, dar cum spune si cineva mai jos este degeaba, nu te ajuta pe tine ca sofer cu nimic, ba mai mult incurca, ca el imi spune uneori sa schimb in treapta a 4-a si eu am 50 km/h in a 3-a, este configurat asa cum a vrut producatorul de aceea te incurca!
Este posibil sa iti poti monta si tu asa ceva dar acesta nu vine stand alone, este nevoie de modificari, probabil sa schimbi bordul complet cu ECU, nu ma pricep, insa el are legatura cu sistemele masinii asa ca aceasta operatiune costa mii de euro cu siguranta.
Daca iubesti chestia asta asa de tare vinde masina mai aduaga bani si i-ati un model care are asa ceva...
Desi cum ti s-a spus deja nu te ajuta cu absolut nimic.
Banuind ca ai manuala soferul este cel care decide cand trebuie schimbata treapta de viteza nu masina!

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Este, se numeste Logan 2.
Nu are nici o importanta rahatul ala de indicator, schimbatul vitezelor dupa el e comunism pur.

| wildthing a răspuns:

Un sofer adevarat nu are nevoie de asa ceva. Nu stai sa te uiti in bord cand trebuie sa schimbi treptele...o faci ascultand/simtind tonul motorului.

| goguPatent a răspuns:

Se numește turometru și are orice mașină fabricata in ultimii 20 ani

| Syrten explică (pentru goguPatent):

Este ceva care arata de exemplu 2>3, 3>4, etc.

| KR0N5TADT a răspuns:

Poți achiziționa tot sistemul, dar te costă cât 30% din prețul mașinii. Iar sistemul ăsta este absolut degeaba, un gadget tâmpit pentru cei neinițiați.