Eu am facut scoala pe Logan si instructorul meu m-a invatat asa (pentru parcare laterala pe dreapta):
- te apropii cu masina ta de cea in spatele careia vrei sa parchezi la ~80 cm lateral;
- marsarier cu volanul drept pana cand oglinda ta retrovizoare din dreapta ajunge in dreptul stalpului portierei (gaura dintre usa soferului si usa din spate) a masinii din dreapta;
- frana, tragi de volan maxim la dreapta;
- marsarier pana cand stalpul portierei tale din dreapta trece de farul Stop de pe partea stanga a masinii din dreapta;
- frana, indrepti volanul;
- marsarier pana cand oglinda ta retrovizoare din dreapta trece de acelasi far Stop mentionat mai sus;
- frana, tragi de volan maxim stanga;
- marsarier pana cand masina intra frumos, atentie mare la bordura de pe marginea drumului si sa nu lovesti alte masini.
Repere astea sunt bune atunci cand parchezi in spatele unui sedan obisnuit (asa cum e Loganul). Daca ar fi sa parchezi in spatele unui break sau, mai rau, a unei dube, nu mai functioneaza. Insa la inceput, pana prinzi miscarea, eu spun ca merge. Desigur ca iti vei forma automatisme, volanul il vei invarti fara sa mai pui frana.
Mult succes!
rossye9 întreabă: