Nu merita.
Iti explic mai jos de ce spun asta.
Cand ai un buget mic, si ai de ales intre o masina cu volan pe dreapta si o masina cu volan normal dar semnificativ mai veche, e clar ca esti tentat sa alegi masina cu volan pe dreapta.
Dar in cazul tau situatia sta putin diferit, mai e ceva de "gandit".
Tu vrei sa investesti in masina, o suma mare, aici, daca stai si te gandesti bine, apare o problema pe care trebuie sa o iei in calcul.
Problema sta astfel, o masina cu volan pe dreapta e mult mai predispusa accidentelor in depasiri.
Cand ai o masina de 2.000-3.000 de euro, sa zicem ca nu-ti pasa.
Dar cand vorbim deja de o masina de 35.000€, lucrurile deja stau diferit, pierderile sunt mult mai mari.
Ai esuat intr-o depasire, ti-ai spart bara, un far, deja s-au dus cateva mii de euro bune, bani pe care trebuie sa-i scoti din buzunatul tau. Iar asta daca ai noroc, daca esti ghinionist, si o faci daunta totala, eh, atunci sa vezi ce regrete te cuprind.
Nu multi se gandesc la asta cand investesc bani intr-o asemenea masina.
E un risc destul de mare, si pentru cateva mii de euro diferenta la pret... nu cred ca are rost sa risti atatia bani.
Dupa cum am spus mai sus, o clipa de neatentie, putin ghinion, si ai o paguba de cateva mii de euro in buget, iar fiind volan pe dreapta... ai multe "oportunitati" de acest gen.
Concluzia pentru mine, e clara, fie mai strangi ceva bani si-ti iei o masina identica cu volan pe stanga, fie iti cumperi ce masina iti permiti, dar tot cu volan pe stanga.
Sigur ca da. Unica conditie e sa locuiesti intr-o tara straina din UE. Si daca stai in GB - Irlanda sau Scotia mult mai bine pentru ca esti pe teren inversat RHD adica. Eu am cumparat o masina din Londra si am inmatriculato in Spania fara sa schimb volanul nimic, sant multumit de achizitie si atrag multe priviri de femei : )) PS nemtii mai da peste cap km in schimb un englez nu o face, exista HPI check care iti zice istoricul masinii si km reali, eu am verificat si era totul ca la carte. Reprezentanta mi-a zis ca a trecut toate reviziile la zi si totul a fost bine. Pt info ma poti contacta oricand.
Nu merita, te chinui sa o conduci... mai ales in Romania unde nu sunt atostrazi si trebuie constant sa faci depasiri
NU am citit tot.
Nu merita ( nu stiu daca te obisnuiesti)
Plus ca astia vor sa interzica masinile pe dreapta.