| AestheticPerf a întrebat:

Buna, TPU! Merita sa imi iau un BMW Seria 3 E90 320D ( probabil modelul cu distributia in fața ca am auzit ca e mai fiabil ) din 2006 cu vreo 4000-4800Euro care are peste 220000km? Adica stiu ca e o masina fumoasa si rezistenta si ca iarna e putintel mai greu cu ea, dar vreau sa stiu daca e o masina pe care sa ma pot baza in sensul ca sa nu ma taxeze asa tare la buzunar ca se strice ceva brusc. ( Desigur...inafara de schimbul de ulei si restul consumabilelor pe care toata lumea le face ). FUNDA!

Răspuns Câştigător
| ClaudiuM1997 a răspuns:

Am 2 colegi de serviciu, amandoi au E60.Nu zic nimic de cum se conduce, cum stai in ele, confort, putere, etc.Dar la unul din ei si-o schimbat DPF iar celalalt pompa de motorina(printre alte maruntisuri ). Nu e o masina rea si evident pentru sa zic 6000 euro e cea mai tare masina ce poti sa tii-o iei, pisa orice VW, audi, etc. DAR sunt vechi, probabil au peste 200. 000km(chiar 300. 000km ). Atunci e momentul cand incep sa se strice toate si trebuie sa bagi bani la greu. Opinea mea e asa: pentru 5000 euro ceva mai ieftin, nou si fiabil (chiar daca e mai prost) si cand ai 10.000 euro atunci merita sa te uiti dupa un BMW bine intretinut si mai nou.

8 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Nicio masina din 2006 nu are 220.000 km reali, poate 400.000 sau mai bine! Ca masinile astea nu au fost tinute in garaj prin afara!
Cand o sa iti arate ala actele ca el este unicul proprietar si a cumparat-o el de noua de la reprezentanta atunci poti sa crezi si duma asta cu 220k km happy pana atunci eu as zice pas.

| ClaudiuM1997 a răspuns:

In bugetul tau as sta departe de BMW 320D. Totusi este o masina de 13-14 ani.Nu e masina proasta, dar orice diesel la anii astia cere bani.Chiar daca vechiul proprietar a avut grija de ea, e veche, si se mai duce una alta. In bugetul tau mas orienta spre ceva mai nou daca vrei diesel musai, dar mai bine pe ceva pe benzina ce e mai fiabil si e mai ieftin de intretinut.
P.S. BMW VECHI DIESEL- nici la cel mai mare dujman sa nu ii doresti asa ceva.

| Vladut123456 a răspuns (pentru ClaudiuM1997):

De ce BMW diesel vechi(12-13 ani) e prost? Adica vrei sa spui ca BMW E60 3.0 e prost? Din contra se pisa pe multe masini mult mai noi.
Intr-adevar, sunt unele care au avut 2 turbine si 3 filtre de particule schimbate, dar aici sunt de vina cei care le cumpara si nu le verifica.

| ClaudiuM1997 a răspuns (pentru Vladut123456):

Am 2 colegi de serviciu, amandoi au E60.Nu zic nimic de cum se conduce, cum stai in ele, confort, putere, etc.Dar la unul din ei si-o schimbat DPF iar celalalt pompa de motorina(printre alte maruntisuri ). Nu e o masina rea si evident pentru sa zic 6000 euro e cea mai tare masina ce poti sa tii-o iei, pisa orice VW, audi, etc. DAR sunt vechi, probabil au peste 200. 000km(chiar 300. 000km ). Atunci e momentul cand incep sa se strice toate si trebuie sa bagi bani la greu. Opinea mea e asa: pentru 5000 euro ceva mai ieftin, nou si fiabil (chiar daca e mai prost) si cand ai 10.000 euro atunci merita sa te uiti dupa un BMW bine intretinut si mai nou.

| Alfred0703 a răspuns:

Masina rezistenta, ma faci sa rad. Eu as sta departe de bmw.

| Daniel323 a răspuns:

Consumabile pe care toata lumea le schimba:pompa de inalta presiune, DPF ul, turbina, volanta dubla etc.

| Diana4you97 a răspuns:

Salutare. Este totuși un model mai vechi iar BMW nu este o mașină care să fie ușor de întreținut. Având în vedere ce an este, sigur vor fi și alte intervenții în afară de consumabile. Este o mașină frumoasă dar este totuși o mașină premium care necesită costuri. Pentru alte informații legate de BMW Seria 3 dar și păreri de la posesori poți vizita și https://parerimasini.ro/pareri/bmw-seria-3/

| BrianSpilner a răspuns:

Masina ''mananca'' bani indiferent de marca sau model.

| Florinu79 a răspuns:

Daca ai un mecanic bun care sa ti-o verifice ia-o cu incredere.