| Motz_Andrei_1998 a întrebat:

Buna TPU.Revin cu o intrebare.Am VW GOLF5 la care i-am schimbat ventilatoarele din fata radiatorului iar in primavara am completat cu freon.Problema este ca vine aer rece putin doar in partea dreapta iar la mijloc si in stanga nu baga aer rece ci aer cald.Care ar fi problema?

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Ai probleme la blocul de ducturi, adica la acele galerii pe unde circula aerul, asta odata.
Vezi sa nu cumva sa ai setari diferite, asta daca ai AC de ala cu setari diferite, sofer/pasager/spate, sa nu fie la unele pe caldura, in dreapta pe rece.

Daca din setari este in regula, atunci ai probleme din acel bloc ce am spus.Acele galerii au clapete, motorase, care inchid, deschid acele clapete, care lasa sa treaca aer cald sau aer rece dupa caz.Desi cam greu sa se defecteze acolo, dar niciodata nu se stie.
Alta cauza, ar fi de la panoul de comanda, adica butoanele alea ce apesi tu, alea sa lucreze defectuos.

O alta problema ar fi ca nu ai bagat freon cit trebuie, deci ar putea sa fie low in freon, baga mai rece in drepta pentru ca acolo o fi drumul mai scurt.
Ups, stai nitel, acu am recitit ce ai scris, ai completat cu freon laughing cred ca acolo este problema ta, ai freon ori prea mult ori prea putin.

La masina, la pachete, nu se completeaza, acolo scoti tot afara, tragi vacuum, apoi pui cantitatea de freon ce scrie pe acea masina, cit scrie acolo, atitea grame trebuie sa pui, nici mai mult, nici mai putin.

Daca faci tu operatia, nu ai scule, ca urmare nu ai cintar, nu ai Gauges, asa ca in acest caz, da drumu la freon, vezi ai 2 porturi, acolo ai 2 vintile, scoti sau apesi si tii apasat pe fiecare pana iese tot freonul afara, apoi, cauti pe capota, sau pe acolo la masina, vezi cit freon scrie ca trebuie pus la masina ta, cauti un can de freon la magazin, care sa aiba cam acea cantitate si bagi tot acolo.

Chestia este ca nu ai cu ce trage vacuum, daca ai umezeaza in sistem, sigur nu-ti va merge f bine, dar asta e singura chestie ce o poti face tu personal.

Daca nu stii ce sa faci, du masina la cei care se ocupa si fa cum am zis, stai linga ei sa traga vacuum, sa puna freon cu masina speciala sau cu cintar, cam astea is optiunile.

2 răspunsuri:
| UserRo10 a răspuns:

Salut. Pune vcds si o sa vezi ca ai eroare pe motorase. Ele incep cu initiala V. V70, v80, etc.

Răspuns utilizator avertizat