| xDanyxDany a întrebat:

va functiona un atv de 110 in 4t daca ii pun un cdi de scuter in 2 timpi?

9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu.Noroc ca ma mai pricep.4t,cum ai scris tu, inseamna 4 tone, nu 4 timpi.

| Jicarean_Calin_1960 a răspuns (pentru darrio2007):

Salut Darrio, socotesc ca nu-i nicio greseala, se vorbeste despre motoare nu despre remorci!

| darrio2007 a răspuns (pentru Jicarean_Calin_1960):

Tot la asta m-am referit si eu.Vezi aici un mic exemplu de scriere.
Pe langa simplitatea constructiva, este de retinut faptul ca MAS 2T (motorul cu aprindere prin scanteie, in 2 timpi) are o putere mai mare decat MAS 4T (motorul cu aprindere prin scanteie, in 4 timpi) (raportat la aceeasi capacitate cilindrica).
Sursa:http://www.motoenduro.ro/......impi-otto/

| Jicarean_Calin_1960 a răspuns:

Vad din ce in ce mai des aici pe TPU ca in Romania, va bateti care mai de care pentru premiul Nobel in schimbarea principiului functionarii, motoarelor in 2t si motoarelor in 4t. Unu monta piston de la motor in 4t pe motor in 2t, altul monta lant pe Piaggio Si si cate si mai cate. Dany, nu functioneaza, sigur, ajunge sa stii ca un ciclu complet la motorele im 2t are loc intr-o rotatie a arborelui motor (ambielajului), pe cand la 4t un ciclu complet are loc in doua rotatii arborelui motor (ambielajului). In rest, daca nu stapanim principiile de baza, despre ce vorbim...

| xDanyxDany explică (pentru Jicarean_Calin_1960):

Eu nu vreau sa schimb principiul de functionare al motorului, eu am pus intrebarea aceasta pentru ca sunt minor si nu am un loc de munca ca sa-mi permit sa cumpar alt cdi iar parintii nu-mi dau bani pentru ca atv-ul asta a avut probleme imediat dupa vreo 3 ani (era nou) iar ei nu vor sa bage banii in el ca repara una si se strica alta, deci cdi-ul de la scuter are acelasi numar de fire si aceleasi culori la fire ca si cel de la atv, si eu vreau sa stiu daca va aparea o a doua scanteie in timpul admisiei fapt de care mi-e frica ca nu vreau sa explodez cu tot cu garaj...

| ChrissD a răspuns:

Cred ca sa functioneze dar trebuie sa il pui corect ...bafta

| ombladon a răspuns (pentru ChrissD):

Vorbesti ca sa nu adormi, mai bine taci.

| darrio2007 a răspuns (pentru ChrissD):

Mai bine taceai.

| anonimsaulau a răspuns:

Depinde daca se potriveste de ce nu ar merge