| Octavian_Radu_1981 a întrebat:

Am si eu o intrebare:am aproape 16 ani si as vrea sa dau de permis categoria AM, voiam sa intreb in ce consta examenul(daca este asemanator cu cel de categoria B sau este diferit).Va multumesc anticipat.

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Examinarea este diferita, atat teoretic, cat si practic.
Conform Ordinului MAI nr.268/2010, cu md. si compl. ulterioare, citez:
ART.10.(1) Întrebările pe baza cărora se susţine proba teoretică şi răspunsurile aferente acestora, din care sunt generate testele de examen, se elaborează şi se administrează de către D.R.P.C.I.V. în mod unitar la nivelul întregii ţări, prin intermediul unei aplicaţii informatice. Candidaţii îşi pot verifica cunoştinţele teoretice printr-o aplicaţie pusă la dispoziţia publicului de către D.R.P.C.I.V., în mod gratuit, printr-un serviciu on-line, pe pagina proprie de internet.
(2)Proba teoretică cuprinde un număr diferenţiat de întrebări particularizate pentru fiecare categorie, criteriile de promovabilitate fiind următoarele:
a) pentru categoriile AM, A1, A2 şi A, testul cuprinde 20 întrebări, timpul de soluţionare fiind de 20 minute. Se declară «admis» candidatul care răspunde corect la cel puţin 17 întrebări;"
"(5) Testele trebuie să cuprindă şi noţiuni specifice categoriilor şi subcategoriilor pentru care se susţine examinarea, după cum urmează:
A. pentru categoriile AM, A1, A2 şi A:
a) folosirea echipamentelor de protecţie, cum ar fi: mănuşile, cizmele, îmbrăcămintea şi casca;
b) vizibilitatea motocicliştilor pentru ceilalţi participanţi la trafic;
c) riscurile legate de diferitele condiţii de circulaţie, acordându-se atenţie şi porţiunilor alunecoase de şosea, gurilor de canal, marcajelor rutiere aplicate pe carosabil, şinelor de tramvai etc.;
d) elementele mecanice legate de siguranţa conducerii auto, acordându-se atenţie şi comutatorului pentru întreruperea curentului în cazuri de urgenţă, curelei de transmisie şi nivelului de ulei;"
Testul practic este un parcurs in poligon.

| OldSoul a răspuns:

Da, este asemanator cu cel de la categoria B, dar baremele sunt diferite.