Cel mai bine contactezi https://www.drpciv.ro/
Poate te vor învăța ei ce să faci.
Ia legătură cu un birou de intermedieri din orașul in care e inmatriculata masina (apelează la un prieten din tara). In baza contractului de vânzare cumparare, a radierii de la finanțe si a copiilor CIV si talon, cei de la inmatriculari vor opera înstrăinarea in baza de date, a.i. amenzile vor veni la cumpărător. Mai mult, după 90 de zile vor considera mașina radiata.
Amenzile plătite pana acum pot fi contestate in baza acelorași documente.
Mulțumesc
Unde le pot contesta?
La judecătorie. La finalul procesului verbal scrie exact unde.
Ai completat rubrica înstrăinat către din certificat? Dacă da e ușor de rezolvat la politie
Nu
Nasol atunci, trebuie sa dai de ala care are masina si sa il obligi sa o inscrie... Nu ii confisca nimeni nimic atat timp cat are un contract si actele masinii. Ce zice regis nu prea se aplica, masina nu se radiaza, se transcrie
Ce zic eu se aplica. Vânzătorul nu are posibilitatea sa facă transcrierea, insa poate cere ca in baza de date a politiei sa se noteze instrainarea si acest lucru se practica de ani buni.
Cel putin teoretic, dupa 90 de zile de la instrainate, inmatricularea se suspenda, ceea ce ar echivala cu radierea. Asta nu am verificat, insa așa ar fi după noile reglementari.
Păi dacă ai vândut-o cu acte în regulă, ai radiat-o de la fisc nici nu mai trebuia să plăteşti vreo amendă - trebuiau contestate.
În mod normal, cf. legislației actuale, ar trebui să i se ridice talonul şi numerele dacă e oprit în trafic. Fă o sesizare la DRPCIV.
Bunica ta trebuie să ia legătura cu un avocat. Voi trebuie să dați în judecată făptașul ca să vă recuperați amenda. Doar poliția va putea opri mașina în trafic; deci doar pe cale legală veți rezolva problema. Dar pentru asta aveți nevoie de un avocat ca să vă învețe ce să faceți, și ca să vă reprezinte la judecată - dacă vreți să vă scoateți cheltuielile de amendă. Le puteți scoate si pe cele de judecată.
Proprietaru la care e mașină acum se află si el in Germania cu mașina.ma gândeam sa merg aici la mine la Poliție sa depun plângere si sa ia ei legătura cu poliția din orașul lui sai confiste numerele dar nu stiu cat de ok e iddea
Cel mai bine contactezi https://www.drpciv.ro/
Poate te vor învăța ei ce să faci.