Din vaga mea experienta in electricitate, stiu ca o incarcare lenta (cea mai recomandata pentru redresor) se face la cel putin 10% din capacitatea bateriei, timp de 12-16 ore, nu mai retin exact.
Deci daca ai o baterie de 50A, un incarcator de 5A ar fi suficient. Fiind vorba insa de un aparat pe care il cumperi o singura data, iar pe viitor poate iti vei schimba masina, cumpara ceva de vreo 10A, sa-ti iei de o grija.
Poti sa cumperi cat de ieftin, insa ti-as recomanda sa-l cumperi dintr-un magazin serios, unde sa primesti garantie, ca de multe ori se intampla sa fie facute din piese de proasta calitate, si se arde ceva prin ele din prima zi.
Daca redresorul are amperii de incarcare mai mici singurul dezavantaj e durata de incarcare?
Daca ii are cel putin la 10% din valoarea bateriei, da, cred ca durata e singurul dezavantaj.
Sub 10% nu stiu ce se intampla.
Oricum, eu zic ca e mai recomandata incarcarea lenta.
Am avut un redresor puternic, care in 20 de minute incarca si baterie de tractor, insa dupa ce l-am schimbat cu unul mai slab, parca bateriile se incarca mai bine, dupa o noapte pe redresor la putere mica se comporta mai bine cateva zile pe masina, invarte mai repede.
Uite aici.Pe asta il am eu.Este bun si nici prea scump.
Sursa:http://www.emag.ro/......EFRVTBBBM/
În principiu, oricare indiferent cât de ieftin ar fi, își face treaba fără probleme.
Uita-te la baterie si daca e intre 45-65A, te duci intr-un supermarket si unul pana intr-o 100 lei ca sunt foarte bune. Scrie pe pentru ce capacitati sunt. Nu-ti cumperi unui care incarca baterii de 100A pentru a incarca una de 45A.