| Denisa3456 a întrebat:

Bună ziua, am cumpărat o mașină și a fost suspendata înmatriculare, ce mai pot sa fac?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu spui de ce a fost suspendata inmatricularea.
Daca este pentru depasirea termenului de 90 de zile de la data contractului de vanzare-cumparare atunci te poti duce oricand s-o inmatriculezi.
Daca este pentru lipsa vreunui act sau pentru ca n-ai ITP ori asigurare RCA atunci rezolvi problema si apoi o poti inmatricula.

| Denisa3456 explică (pentru Ioandelasal):

De la cine am luat-o nu mi-a dat fiscal și nici nu a avut-o trecuta pe nume am asigurare valabila și itp dar e suspendata pe motiv ca a trecut 90 de zile mai pot face ceva?

| regis a răspuns (pentru Denisa3456):

Nu e o problema daca au trecut cele 90 de zile, doar o transcri pe tine si se anuleaza suspendarea respectiva. Dar pentru asta trebuie sa o rezolvi intai din punct de vedere fiscal, sa ajunga pe numele tau la impozit.

| Ioandelasal a răspuns (pentru Denisa3456):

In prezent certificatul de atestare fiscala de la vanzator a fost inlocuit cu inscrierea de catre cumparator la compartimentul de impozite si taxe de la primaria de domiciliu.
Mergi acolo sa ia in masina in evidenta, faci ITP si RCA si apoi poti s-o inmatriculezi oricand dupa ce este totul in regula.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai depinde care e motivul pentru care a fost suspendat. Rezolvi problema și gata.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca in sistem apare ca inmatriculare suspendata, probabil nu are ITP sau asigurare (sau ambele), iar dupa ce le vei reinnoi, inmatricularea va fi valabila. Incepe cu ITP-ul, acolo afli daca este vreo problema in sistem, sau nu.