Da da, si tu vei avea 20 de ani atunci, povești minciuni numai crede tot ce vezi la televizor, ăstia mint cu nerusinare ei nu sunt in stare de nimic decat de vorbe goale.
Din cate imi aduc eu aminte, deja au scos in trafic un prototip care nu avea nevoie de sofer inca de acum cativa ani... undeva prin California parca. Daca au facut-o americanii, cine stie ce or avea japonezii de exemplu, care sunt probabil cei mai tari din lume atunci cand vine vorba de hi-tech.
Nu stiu daca in 2050 dar da, cel mai probabil se vor conduce singure si motivul e simplu. Daca pui toate masinile intr-o retea, nu o sa mai ai probleme cu semafoarele si traficul. Sistemul va optimiza rutele in asa fel incat sa reduca timpii de transport. Cand zici ca vrei sa mergi undeva sistemul poate calcula care e ca mai buna ruta si poate cauta chiar si cel ami apropiat loc de parcare.
Nici nu o sa mai ai nevoie sa detii o masina, o sa poti sa platesti un abonament si sa le chemi ca pe taxi cand ai nevoie.
Cred că ți s-a mai răspuns de o sută de ori că nimeni nu poate să știe cu precizie cum va evolua tehnologia în 30 de ani. Tot ceea ce citești pe tema asta sunt niște speculații și atât.
Până și specialiștii se pot înșela extrem de mult, atât supraestimând cât și subestimând nivelul tehnologiei viitoare atunci când încearcă să facă previziuni.
În anii '50, oamenii erau convinși că în anul 2000 vom avea orașe pe Marte. Suntem în anul 2023 și niciun om nu a pus încă piciorul pe Marte.
În anul 1903, New York Times a afirmat că omenirea va avea nevoie de încă 10 milioane de ani ca să construiască un aparat de zbor. Doar nouă săptămâni mai târziu de la apariția acelui articol, frații Wright au reușit primul zbor.
Ești capabil să tragi vreo concluzie din aceste două exemple?
" Zixtyletz23 : am auzit ...ca in viitor mașinile vor fi diferite de cele de azi"
dă-mi voie să te felicit pentru acuratețea analizei!
Au mai fost facute studii de genul asta si au dat gres, deci nu cred in asa ceva, cel putin nu in viitorul departat daramite apropiat