| neconectat99 a întrebat:

Bună ziua, am o masina veche (din 94) si vreau sa scap de ea, am înțeles ca trebuie dusă la remat sau îți dă primăria niște bani. Daca poate cineva sa-mi explice cum funcționează treaba. Aveți idee in București?

4 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

La Remat primești prețul de fier vechi. Posibil la un atelier de dezmembrări să primești ceva mai mult (dar nu e sigur).
Programul "rabla" pentru primării încă nu a demarat. Nu va fi disponibil în toate localitățile. Se va oferi o sumă fixă (3000 lei) pentru orice mașină veche predată.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

In lipsa programului prin care primariile ar acorda 3000 de lei pentru casarea rablelor, contacteaza persoanele care colecteaza fier vechi de la domiciliu si acorda adeverinta de distrugere. Dar nu ii lasa sa incarce masina, pana cand nu primesti actele si par ok. Cu acea adeverinta o poti radia de la taxe si impozite, fara ea e imposibil, in cazul de fata.
Alta varianta ar fi sa cauti un cumparator pentru ea, caruia sa-i transferi fiscalul. Masinile din anii '90 au inceput sa aiba o oarecare valoare.
Eu caut Opel Vectra A din 93-95, iar preturile sunt in crestere.

| mi25 a răspuns:

O cunostinta s-a dus si a predat la remat masina si a trebuit sa mai plateasca inca 500 de lei taxa de mediu (poluare cu lichdele din masina).
De acea trebuie sa te interesezi intai.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stiam ca se da 3000 lei pentru masinile mai vechi, cauta pe net