| Iulia1708 a întrebat:

Buna ziua

Am scos numere rosii pentru o masina adusa din Germania pe numele meu. Contractul de vanzare este pe numele meu.
Nu am facut alte acte.
Nu as vrea sa inmatriculez masina pe numele meu. As vrea sa o inmatriculez pe numele unei persoane din familie. Este posibil?

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Din pacate, masina trebuie inmatriculata pe numele propietarului care a cumparat-o, adica pe numele tau, odata ce contractul de vanzare este pe numele tau.
O poti revinde legal tatalui sau cui vrei tu...

suntserios
| suntserios a răspuns:

Da, o vinzi mai departe respectivului

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Cred ca trebuie sa o bagi la impozite pe numele tau, si sa ii faci omologarea RAR (cartea), apoi poti sa o "vinzi" persoanei din familie, si sa scoti numerele definitive direct pe numele ei.

| Korkodeln a răspuns:

O masina nu se poate inmatricula decat de catre proprietar, inmatricularea vine si cu niste obligatii (plata taxe, impozite) pe care proprietarul si-le asuma cand inmatriculeaza un vehicol.
Daca chiar vrei asta, trebuie facut la notariat un contract V-C in care vinzi vehicolul noului proprietar, daca vrei sa faci asta pentru o asigurare mai ieftina "pe bunicu", inca merge, dar e in plan ca asigurarile si raspunderea sa se treaca pe numele conducatorului auto si nu al proprietarului.

| goguPatent a răspuns (pentru Korkodeln):

Nu se face nimic la notar. Nu pune omul pe drumuri cu informații false.

| Korkodeln a răspuns (pentru goguPatent):

Foarte util si informativ, nu.

| goguPatent a răspuns (pentru Korkodeln):

Ca să rămână scris aici clar... Contractele de v-c auto nu se fac la notar.