| Eduard2709 a întrebat:

Bună ziua, am și eu o întrebare: La anul in 27 Iulie fac 18 ani știu ca la școală de soferi ma pot înscrie la 17 ani și 9 luni? Buletinul meu este valabil pana în 28 iulie, adică cu o zi după ziua mea. Dacă eu ma înscriu la școală de soferi cu vechiul buletin, adică cu cel ce îl am acum valabil de la 14 ani la 18 cand o sa îl schimb, cum fac? Dacă odată dosarul îmi este făcut pe vechiul buletin? Și dacă de exemplu ma programează la sala fix după 1 zi 2 sau o săptămână după ce împlinesc 18 ani (asta fiind pe 27) merg cu buletinul vechi, adică cel expirat? Ca poate nu apuc în alea 2 zile sa îmi schimb buletinul. Este vreo problema asta? A întâmpinat cineva problema asta? Eu știu de la un prieten ca dacă îți expira buletinul la 18 ani numai cu cel nou te poți înscrie în dosarul de la școală de soferi și poți merge la examenul teoretic (SALA)? S-a întâlnit cineva cu asa problema? MULTUMESC MULT!

Răspuns Câştigător
| ioana748 a răspuns:

Poti sa ti schimbi buletinul cu 3 luni inainte sa expire.
Tu te inscrii la scoala, incepi cursurile si intre timp depui si actele pentru noul buletin.
Sau schimbi buletinul si apoi te inscrii cu cel nou direct.
Cum doresti.

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cartea de identitate se poate schimba si cu 180 zile inainte sa expire asa ca rezolva din timp problema.

| Eduard2709 explică (pentru suntserios):

Pot sa imi schimb buletinul înainte cu o lună de exemplu sa fac 18 ani și sa fie trecuta data de când îmi expira doar?

| suntserios a răspuns (pentru Eduard2709):

Cu 180 zile inainte sa expire.

| ioana748 a răspuns:

Te inscrii cu cel prezent, apoi il schimbi si il atasezi la dosar.
Mergi la examinare cu cel nou, fara probleme.
Iti vor explica la scoala auto.

| Eduard2709 explică (pentru ioana748):

Deci pot sa ma înscriu cu 3 luni inainte sa fac 18 ani cu buletinu vechi care îmi expira chiar când fac 18 ani? Numai ca, când îl schimb îl atașez la dosar cel nou...dar întrebarea mea este sala (examenul teoretic) cum îl dau dacă eu am buletinul expirat pana mi-l face cel nou?

| ioana748 a răspuns (pentru Eduard2709):

Poti sa ti schimbi buletinul cu 3 luni inainte sa expire.
Tu te inscrii la scoala, incepi cursurile si intre timp depui si actele pentru noul buletin.
Sau schimbi buletinul si apoi te inscrii cu cel nou direct.
Cum doresti.