Salut, ITP-ul nu poate fi facut in alta tara. Mai mult de atat, daca ITP-ul expira, nici asigurarea pe care o ai momentan nu mai este valabila. Daca o vinzi, respectivul va aviza starea tehnica a masinii la registrul auto de acolo. Nu conteaza daca are ITP-ul facut sau nu.
Nu. Doar in tara se poate face ITP, legat de radiat da mai intai din tara si apoi o vinzi acolo, dupa vanzarea masinii se face in tara in care este imatriculata, nu se poate intampla nimic daca nu folosesti masina, daca o folosesti poti primii amenda si talonul suspendat de la 1 la 3 luni, iar in cazde vreun incident ne placut Doamne fereste asigurarea nu iti va oferii nici un ban si nici nu ii vei putea da asigurarea RCA celui nevinovat daca esti u vinovat si vei fi abligat prin lege sa platesti toate daunele!
Inteleg ce spun ceilalti forumisti, dar nu vad de ce nu s-ar putea face ITP-ul in alta tara? Tot ce verifica cei din tara pot sa verifice si cei din strainatate. poate cu "hartogaria" e putin mai complicat, dar eu zic ca se poate. Mai bine intrebi la ITP in Elvetia. Daca poti circula in Elvetia cu ITP romanesc, poti circula si in Romania cu ITP elvetian... cred eu. si daca o vinzi, mai bine fa tu si ITP-ul... constituie un punct in plus pentru tine la vanzare. Bafta!
Cristi46115 întreabă: