| thewolf1222 a întrebat:

Am un A6 Avant 2015 3.0, de curand i-am pus jante pe 19 cu cauciucuri noi. Problema este ca intre 135-145 km/h aud un zgomot pe fața gen ca si cum ai calca cu roata linia alba de pe carosabil. Stiu ca multi o sa imi spuneti mergi la mecanic. Dupa ce am fost de mi-a schimbat jantele am fost si pentru un unghi de fuga dar nu mi-au spus nimic. Aveti idee ce ar fi? Mentionez ca locuiesc in Germania

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

In acest caz, rotile trebuie intai sa se rodeze.
Dupa un timp se vor rectifica conform sarcinii si vor putea rula mult mai lin.
Pana atunci e bine sa nu le fortezi.

E ca si rodajul motorului: ii trebuie un timp de rulaj pana ce se "aseaza" piesele corect, dar pana atunci nu este indicat sa-l fortezi.

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Ai rotile echilibrate?
Sau vrei sa zbori cu masina, fara aripi?

| thewolf1222 explică (pentru Bula):

Da le am echilibrate le-au echilibrat cand au pus cauciucurile pe jante.

| Bula a răspuns (pentru thewolf1222):

In acest caz, rotile trebuie intai sa se rodeze.
Dupa un timp se vor rectifica conform sarcinii si vor putea rula mult mai lin.
Pana atunci e bine sa nu le fortezi.

E ca si rodajul motorului: ii trebuie un timp de rulaj pana ce se "aseaza" piesele corect, dar pana atunci nu este indicat sa-l fortezi.

| sierra1 a răspuns:

Nu știu cum e acolo, dar in RO jantele trebuie să fie conform certificatului de inmatriculare (sau CIV). Acolo e tot așa? Adică să nu faci o... ilegalitate. Asta dacă lăsăm la o parte zgomotul.

| Adrian_Mares_1972 a răspuns:

Ai cumva cauciucuri de iarna pe ea? Pe orice fel de carosabil se aude la fel? Deocamdata sunt noi, se mai intampla, mai ales daca sunt de iarna cauciucurile, ar trebui sa dispara zgomotul dupa vreo luna de rulare(2-3 000 km).

| thewolf1222 explică (pentru Adrian_Mares_1972):

Sunt de vara Sport si noi.

| Adrian_Mares_1972 a răspuns (pentru thewolf1222):

Banuiesc ca ar fi din cauza ca-s noi. Face numai pe autobenzi cu asfalt, nu si pe cele din beton, nu?(daca ai avut ocazia sa mergi si pe ele, stiu ca sunt mai rare in D)

| thewolf1222 explică (pentru Adrian_Mares_1972):

Da doar pe autobenzi face asa. Cred ca e din cauza ca sunt noi. Ca intrest nu vibrează nu trage dreapta sau stanga. mai mult pe autobenzi merg.

| Adrian_Mares_1972 a răspuns (pentru thewolf1222):

Sunt noi anvelopele si pe autoband-urile cu asfalt, unde sunt niste asperitati, nu sunt ca cele de beton, mai plane, se face simtit contactul intre anvelopa si carosabil.La viteza mica nu este sesizabil, la viteze mai mari da, este impactul mai puternic.