| Claudia1397 a întrebat:

Am un a8 2007 si nu reusesc sa deschid portbagajul sa ajung la baterie (am borna scoasa), capota nu se deschide decat o treapta deci nicio sansa sa o conectez la curent din fata. Banchetele nu se rabateaza. Portbagajul se poate deschide si prin cheie dar nu stiu de ce, nu merge. Stiti alte metode? Mentionez ca am scut deci nici sa conectez cablurile la alternator nu prea am cum.
Mulțumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri

8 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Ok iti zic eu cum sa faci,dar ai nevoie de o lanterna si o sarma, dar asa mai grosuta sa nu se indoaie f usor.
Te duci la bancheta din spate, dar sus sus acolo la geam daca stii ce zic.
Acolo ai niste plastice, nu stiu exact pentru ce sunt dar alea se pot scoate, nu-s f mari, dar sunt indeajuns pentru a tine o lumina si a baga o sarma ce am spus mai sus.
Sint daca nu ma insel vreo 3 plastice de genul ala,cauta care iti este mai la indemana,toate dau in portbagaj,o sa vezi interiorul.
Cu lanterna luminezi prin acea gaura spre partea unde se deschide portbagaju,acolo ai o siguranta,un fel de maner f mic din plastic prins de o sufa,care straluceste in intuneric atunci cand il luminezi.
Restu intelegi ce trebuie sa faci, sa bagi sirma aia indoita ca un carlig la capat si tragi de acea siguranta si asa deschizi portbagaju.
Am facur si eu chestia asta, cand toti au spus ca nu mai am cei face, ca trebuie dusa la dealer bla bla.

Ar mai fi inca o posibilitate, nu stiu exact cum ai tu stopurile la spate, ma refer daca ai stopu din 2 bucati,adica una prinsa pe aripa si alta jumate pe portbagaj pe usa ce se deschide.
Daca ai asa o jumate si pe usa de la portbagaj,atunci ai doua posibilitati.
Spargi acea jumate de stop,appi bagi mana dai la o parte cu grija acel pastic sau nu-i plastic este ceva carton,este prins cu ceva nituri de plastic,cu o surubelnita le scoti,scoti cateva doara sa bagi mana si sa tragi de acea siguranta
- Sau cu un ciocan spargi acel stop,dupa cumperi altul ca e ieftin,mult mai ieftin decat sa duci masina undeva.
-Sau fortezi acel stop cu c eva scule de plastic, incerci la ambele capete si poate sare din locul lui, daca sare, dupa deconectezi cablu, la fel bagi mana si tragi de acea siguranta.

Eu am deschis prin masina prin acele gauri si alta data am fortat jumate de stop de pe usa portbagajului, ba de 2 ori chiar si nu s-a spart,a sarit poc si am deschis.
Acum depinde si de tine cat de priceput esti, dar cel mai indicat este sa incerci prin masina pe la bancheta din spate.Te chinui nitel dar poti reusi.
Daca nu reusesti nicicum, atunci spargi stopu ala, gasesti altul, este ieftin, gasesti pe net la dezmembrari etc.

| relian a răspuns:

Nu ai ce calbluri sa conectezi la alternator,cablurile care merg la spate sunt prin masina, in interior,pe sub,merge doara cablu care vine la baterie,apoi restul de cabluri sunt trase prin interiorul masinii,deci nici o sansa.
Ar fi fost bun,era usor sa dai scutu jos si sa duci fire la alternator.
Asa cu fire,mai poti sa deschizi daca stii care sunt firele ce deschid portbagaju, alea trec cumva pe sub bancheta din spate dar lateral, apoi coboara jos pe sub presuri, in general pe partea undei bateria, acolo se taie firele respective le pui la o baterie si deschizi portbagaju, apoi lipesti firele la loc.Dar asta presupune sa stii care is firele respective, pentru ca acolo se afla un smoc de fire.
Ai putea sa te uiti pe Youtube, poate a postat careva ceva de genu asta.
Dar de regula audi si a4 si a6, nu mai zic de a8 au bancheta din spate care se rabateaza, la tine de ce spui ca nu merge?
Sincer eu nu am prea vazut audi sa nu aibe bachetele sa se rabateze.
Da, la bmw la mercedes sunt modelele seria 3 care nu se rabateaza,dar la audi eu asa stiu,asa vad ca sunt.
Eu am bmw si la fel am patit,am uitat cheia in portbagaj,eram f departe de casa, usile erau incuiate, asa ca am fortat jumatea de stop din usa portbagajului si asa am deschis, asta fara sa sparg nici stopu, daca se spargea luam altul ca este f ieftin.
De ce spun asta? Vreu sa te intreb la masina ta nu poti tu seta ce usi sa se deschida?
La raia mea de bmw poti seta, asa ca dupa faza asta am setata cand deschid doara portbagaju de pe telecomanda sa se deschida toate usilelaughing si cand deschid cu telecoamnda doara usile sa se deschida si portbagaju, am zis sa nu mai am probleme.
Bine nu stiu masina ta daca are in soft sa setezi tu usi, lumini etc.

Cam astea ar fi toate metodele ce le poti folosi.Bafta

| Claudia1397 explică (pentru relian):

Nu toate se rabateaza. Am desfacut bancheta si in spate este aliaj si doar un mic orificiu prin care nu reuseeti sa ajungi pana in spate. Am avut un a4 b8 la fel avea aliaj in spatele banchetei si nu se rabata

| romeo78 a răspuns:

Platforma trebuie să o chemați. Sau dacă vă pricepeți la tabloul de siguranțe, folosind manualul, căutați siguranța de la portbagaj și să o scoateți. Poate reușiți să o deblocați. Altă soluție nu există.

| Robertandrei4858 a răspuns:

Acasa nu prea ai cum sa te descurci fara sa o distrugi. Mergi la unatelier si pentru un 20 de lei rezolva baietii.

| Claudia1397 explică (pentru Robertandrei4858):

Tocmai ca sunt in Anglia si nu as vrea sa ajung sa cheltui 100£ doar pentru platforma?

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Robertandrei4858):

20 lei? Ce mai faci cu 20 de lei azi? Nimic, ai vrut sa zici pentru 100 lei o repară

| Claudia1397 explică:

Am rezolvat-o pana la urma. Am gasit un plus langa bancheta cu ajutorul altei masini am reusit sa deschid portbagajul. Mulțumesc pentru ajutor