| viplok a întrebat:

am un VW EOS 2.0 TDI din 2008 si vreau sa-mi cumpar jante cu cauciucuri de iarna. Problema este ca nu gasesc exact cu specificatiile trecute in cartea masinii. 205/50R17 6jx17 ET45. Am gasit acum chiar la mine in oras jante cu tot cu cauciucuri care imi plac cu aceleasi dimensiuni mai putin ET-ul care nu corespunde. Cele pe care le-am gasit au ET48. Ma intreb daca este vreo problema sa pun ET48 in loc de ET45 atata timp cat restul dimensiunilor coincid?

4 răspunsuri:
| andreutz a răspuns:

E diferenta mica la ET, nu vei avea nici o problema stai linistit. Nu te mai lua dupa toate aberatiile postate aici.

| viplok explică (pentru andreutz):

Problema este ca nu gasesc sa cumpar jante pe 17 care sa fie exact 6jx17 et 45 si am nevoie destul de urgent pentru iarna asta. De asta ar fi fost super oferta pe care am prins-o pentru cele cu ET 48. Problema este ca parerile sunt impartite si nu am posibilitatea sa le testez decat sa le cumpar direct...

| Heavenonearth a răspuns:

Da,va avea probleme,ca roţile vor atinge sistemul de rulare la viraje, la carenajele de la roţile din faţă. Roţile vor fi mai spre interior şi de aceea se ating. Poţi să testezi dacă ai pe cineva să îţi imprumute doar pentru testare pe drum cu curbe şi cu viteză.
Dacă la curbe, simţi că maşina nu este stabilă la curbe, rămâi pe cel de 45, mai ales iarna.că e periculos.

| PaulInimaDeLeu a răspuns:

Cauta si tu pe internet. E posibil sa fie vreun forum legat VW.