| donottouchmybody a întrebat:

Am un WV Golf 4 şi nu ştiu care îi e defecțiunea
Am nonstop în bord aprins martorul check engine de la motor ( https://www.google.ro/......ps?/search )
Ideea e că odată cu el mi s-a aprins si ESP şi un martor care mă avertizează de check engine cu un triunghi într-un cerc
Am mers acum 2 zile cu maşina vreo 20 km şi nu avea nimic, la întoarcere îmi murea motorul de n ori la schimbarea vitezei din mare în mică
Imediat cum bag din treapta a 2-a în a întâia moare motorul
Faza e că nu moare cu zgomot, dacă eşti prima dată la volanul ei nici nu îți dai seama
Şi înainte mai avea momente când murea, dar nu aşa des
Care ar putea fi problema? O să mă duc la electrician ceva, o bag pe calculator, însă vreau nişte păreri să îmi fac o idee despre ea

4 răspunsuri:
| Sofer a răspuns:

Cand ai check engine aprins s-ar putea sa ai probleme cu sonda lambda sau egr. du-te la un mecanic sau service care au wag com sa vada pe calculator problema. Ce motor?

| TrăieşteClipa a răspuns:

Un tester universal costa 100ron.Are bluetoth si merge pe telefon.
Poti sa faci multe chestii cu el.
Decat sa platesti 80 de lei o diagnoza mai bine iti cumperi testerul.
Si in timp mai inveti cate ceva.
Nimeni nu s-a nascut expert.

| Cristian_Razvan_1998_mILJ a răspuns:

Poate ai probleme cu incarcare...am avut un golf 4 la care daca aprindeam faruri-le tot asa, murea motorul..Bafta!

| relian a răspuns:

Semnul ala arata ca masina are o problema pe undeva, problema cu care nu poti trece inspactia tehnica.Cel putin asa este in afara, in RO cred ca treci daca mituiesti pe aia.Ce poate fi? Sint o sumedenie de lucruri ce ar da check engine.De la alimentare, aprindere, transmisie, emisie, si restul enumera tu care mai sint.Si de la frane si nu imi mai vine in minte acu care mai sint.Deci tu asa ca aparut acel semn nu ai cum sa spui nici macar aproximativ de la ce ar putea fi.Cu un scaner si de buzunar rezolvi imediat, adica afli ce cod ai si care ar fi eventualele probleme.Ca un scaner din asta asa mai obisnuit nu-ti zice exact exact care e problema, dar cel putin stii ce sa verifici.Sint scanere de bank care iti poate spune dar cine are asa ceva, nici aia la inspectie nau asa ceva, poate dealerii.Deci nu ai nici o idee pana nu scanezi.Ce ai spus tu ESP ala e electronic stabilization program.Adica care citeste drumul cum este si ajusteaza masina frine etc pentru acel drum, ceva de genu asta.Triunghiul ala in cerc este asta cu tractiunea ce am zis.Dar scaneaza si vezi.