anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună ziua. Aș vrea să cumpăr o mașină din Budapesta(Ungaria), eu fiind din Suceava.
Am câteva curiozități:
Ce limbă se vorbește acolo(adică pot vorbi și engleza?)
Pot plăti mașina cu euro?
Ce taxe am acolo sau când intru în țară?
Și nr. alea cât sunt valabile aici în românia?
Și ultima întrebare, dacă când intru în țară cu mașina și mă prinde după ora 11 oot scrie în declarație că mi-am cumpărat mașină?
Cine mă ajută îi dau imediat funda.

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Ungurii sunt cunoscuti pentru faptul ca nu stiu limbi straine. Mai repede vei gasi un ungur care sa stie romaneste decat engleza. Poti plati si in Euro doar sunt si ei in UE! Numerele, din cate stiu, sunt valabile doar 90 de zile! Te prinde ora 23:00 (la ora 11:00 nu-i bai) spui ca vii din strainatate si gata. Trebuie sa ai un test facut in ultimele 72 ore. De restul nu ma prea pricep desi sunt la granita cu ei!

| lamasanustefan a răspuns (pentru Salontanul):

Nr de Ungaria pe numele peu sunt valabile 90 zile?
72 ore test facut la ei sau inainte sa plec din Romania?

| Salontanul a răspuns (pentru lamasanustefan):

Acum m-am uitat pe pagina ambasadei. Cred ca nu vei putea intra! Citeste: https://www.mae.ro/node/51934

6 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Ai google translate pe net asa comunici cu maghiaru. Seriosul e rezervat nu da info in privat doar prin intrebari zice detalii. De fel masinile din ue au aceleasi reguli in alte tari din ue altii tiau zis deja care pe care

suntserios
| suntserios a răspuns:

Se vorbeste limba maghiara.
acum depinde de unde iei masina, daca o iei de la vreo reprezentanta atunci poate vorbi si engleza cu tine, daca e de la persoana fizica cum ti e norocul.

poti plati cu euro doar daca e o persoana fizica si te intelegi cu el, in rest daca isi de la persoana juridica tranzactia se face in moneda lor, forinti.

pai pentru masini trebuie sa platesti rovigneta

vezi mai intai care e procedura lor de radiere.

nu poti scrie ca ti ai cumparat masina, nu e asta un motiv acceptat conform normelor de aplicare.

PS vezi ca si Ungaria are carantina de noapte + forate posibil sa ai nevoie de test PCR sa intri la ei acum.

| lamasanustefan a răspuns (pentru suntserios):

Salut "suntserios"
Ai whatspapp sau Facebook?

| suntserios a răspuns (pentru lamasanustefan):

Am dar sunt private si asa intentionez sa le pastrez