| Savu37 a întrebat:

care îmi pote explica care este diferența intr-o masina pe benzina și una pe motorina? Care se conduce mai ușor sau sunt la fel? Eu am mers doar cu masina pe motorina și plecarea de pe loc o fac doar cu ambreiajul și când dau cu spatele tot numai cu ambreiajul lucrez. Benzina e la fel?
Va mulțumesc

7 răspunsuri:
| Liviu a răspuns:

Deci savu, e a nu stiu cata oara cand iti explic, ai mai pus intrebari ti-am mai raspuns, intelege e diferenta de la cer la pamant.Eu sunt exemplu viu printre care si multi alti care au patit asta.Eu am condus juma de an cat am facut scoala DISEL, si am cumparat BENZINA! Crede-ma ca...mi-am plans mortii(cu doi de ii, da?) cat m-am chinuit, oi fi eu mai anti talent, dar mi-a luat cam o luna si ceva doua sa ma obisnuiesc, plecam in 4000 5000 de ture de frica sa nu imi crape(moara)motoru, acum oi fi eu mai anti talent cum spuneam, dar e o diferenta imensa, nu constientizam, si nu concepeam cum sa fiu atent cand parchez, si sa umblu cu 2 pedale in acelasi timp.Ei bine, acum nici numaiu constientizez asta, o fac din impuls, asculta la mine, ca e diferenta. uite am fost astazi la opel la service.Ei bine, pe masina mea, benzina 1.6 in 16v sau urcat 3 insi in rampa cu masina, si nu puteau sa o aseze bine, de ce oare? pentru ca ei nu conduceau benzina, si aveau disel.A venit receptioneru care il cunosc, si a pus-o pe rampa.Acum,daca esti mecanic, nu te face si un sofer bun

| AsaMaCheama a răspuns:

Și la benzină pleacă doar din ambreiaj daca îl eliberezi treptat nu dintr-o dată și mersul cu spatele la fel, asta e doar un mit vechi rămas de la Dacie

| suntserios a răspuns (pentru AsaMaCheama):

Nu e niciun mit.
benzinarele au cuplu mai sus in turatii si au nevoie sa fie aceelerate ca sa plece de pe loc

| AndreeaMC0718 a răspuns (pentru AsaMaCheama):

Nu este un mit. Eu conduc de ani de zile și crede-mă, am încercat și benzină dar și motorină. Chiar este diferit. Eu conduc motorină și se pleacă dând ușor drumul la ambreiaj, iar la benzină faci forfecarea, adică jocul de pedale dând druml ușor la ambreiaj dar în același timp apăsând accelerația ușor.

| AndreeaMC0718 a răspuns (pentru suntserios):

Așa e!

| Liviu a răspuns (pentru AsaMaCheama):

De plecat nimic de zis, si a mea pleaca, dar trebuie sa eliberezi milimetric ( ma rog, centimetric, daca o exista cuvantu asta) si pleaca doar f putin.Nu putem compara plecarea din ambreiaj disel - benzina xD

| AndreeaMC0718 a răspuns:

Bună. Nu este mare diferență. La benzină, se face jocul de pedale, mai exact, în timp ce iei piciorul de pe ambreiaj, apeși pe accelerație și mașina îți pleacă, dar fii atent/ă, nu apeși tare pe accelerație deoarece riști să pleci prea tare. Iar la motorină e exact cum ai spus, adică iei piciorul de pe ambreiaj ușor, dar poți face și jocul de pedale exact ca mai sus, mai ales dacă ești în rampă. Eu prefer mașinile pe motorină, numai din astea conduc. Am încercat benzină și e greu să mă acomodez deoarece mi se pare mai ușor pe motorină.