| pulx a întrebat:

Buna ziua!
Conteaza de la ce firma pui filtrele la masina? Pana acum am achizitionat de la MAN.
Credeti ca ar fi vreo diferenta?

Va multumesc!

5 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Oarecum. Ca si orice consumabil, iti doresti da fie de calitate, nu iti doresti impuritwti in motor sau in injectoare. Dar Mann nu este singurul brand de incredere, mai sunt si alte branduri mari care fac filtre: Bosch, Mahle, Champion si multi altii.

| darrio2007 a răspuns:

Daca filtrul corespunde pentru motorul mașinii tale, nu ar fi o problemă. Dar de ce nu mai cumperi tot de la MAN?

| sierra1 a răspuns:

Intre man și delphi sau mahle (de ex) nu e vreo diferență (notabilă)

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

În unele cazuri contează, în altele nu.
În general sunt foarte ok filtrele Mann, dar nu e o regulă.
La mașina mea, filtrele originale sunt făcute de Ufi și au niște caracteristici diferite.
Am avut filtru Mann la combustibil, și a început sa curgă foarte repede, având garnitura de proastă calitate. Am pus unul QWP și am rezolvat problema, iar de atunci pun doar filtre UFI la mașina aia. La habitaclu pun fără carbon, și e mai bun decât cel cu. Nu are miros.
La alte mașini pun filtre Mann fără griji.
Hârtia filtrantă este de calitate. Problema este că folosesc aceeași hârtie la toate filtrele, spre deosebire de UFI, care la filtrul de combustibil nici măcar nu are hârtie, la cel de habitaclu are o hârtie pufoasă, la cel de aer motor are hârtie mai densă, etc.

| Surubelnita568 a răspuns:

Ideal ar fi sa identifici filtrele care ar fi originale pe masina ta. A mea de exemplu are din fabrica Mahle pentru aer, Sogefi (Purflux) pentru ulei, Delphi pentru combustibil iar pentru habitaclu - n-am idee...
Sogefi / Purflux, Mann Filter, Mahle / Knecht, Ufi, Delphi (si altii) - sunt furnizori pentru prim montaj, iar ceea ce ofera in aftermarket si nu produc ei, de obicei cumpara unii de la altii. Asadar, in principiu, eu cred ca poti alege orice (si in orice combinatie) in functie de preturi, important e sa fie marci de incredere.
Sper ca ajuta!