| Savu37 a întrebat:

Dacă ma apropii de un semafor... apăs ambreiajul și o scot pe liber și pe urma iau piciorul de pe ambreiaj și las mașina sa curgă pana se apropie de semafor și apoi franez. Este corect cum procedez?

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu e cea mai corecta varianta. Cel mai bine e sa o lași în frână de motor. O scoți din viteza când stai pe loc nu când mașina e în miscarr

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

E o oprire lină și calmă, imi place!

| Lucian2473 a răspuns:

Nu prea. Daca masina da intr-o groaapa pe care nu ai vazut-o si se opreste inainte de semafor? laughing
Corect este sa apesi ambreiajul si frana exact unde vrei sa opresti. In acelasi timp scoti pe liber.

| Mad1 a răspuns:

Cum te simti tu bine. e ok

| wolfy_7097 a răspuns:

Este recomandat sa scoti masina pe liber ca sa nu rodezi ambreajul, se rodeaza mereu atat timp cat este apasat, chiar si la semafor, nu este recomandat sa tii apasat ambreajul prea mult, eu personal apas frana fara ambreaj pana ajunge la aproximativ 1, 300RPM turometru si dupa calc ambreajul in care scot masina pe liber si nu are nici o problema, am luat masina de 4 ani cu probleme la Rulmentu de presiune putina bataie si nu s-a intamplat nimic cu ambreajul nici dupa atata timp pentru folosirea corecta, mai bine scoti pe liber si bagi din nou decat sa il tii calcat.