| Dacian13445 a întrebat:

Bună ziua, dețin o Mobra 50 și am întâmpinat o problemă destul de gravă:
Motorul se rotește dar când dau la pedală se blochează și se aude un sunet metalic ca și cum ar freca fier pe fier.
Îmi puteți spune pașii care trebuie urmați pentru a desface motorul în doua și ce trebuie să am în vedere?
Dacă se pricepe cineva, spuneți-mi și o să vă contactez în privat.
Mulțumesc

4 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

In primul rand, vezi daca nu cumva ai omis sa pui saiba pe bujie. Daca ai omis, pistonul o loveste, de aia se blocheaza.
Scoate bujia cu totul, si da cateva pedale. Daca inca freaca si se blocheaza, desfa cilindrul.
Ai 4 suruburi sus, langa bujie. Le desfaci linistit, nu se intampla nimic. Dupa ce scoti capacul (chiulasa), mi se pare ca poti trage de cilindru in sus, si ramane pistonul. Vezi segmentii, ca se intampla adesea sa se uzeze pana cand nu mai stau in locasul lor, ies si blocheaza pistonul, frecand intre acesta si cilindru.
Daca totul e ok la cilindru, atunci, din experienta mea, mai poti verifica doar magnetoul, sa nu frece volanta sau elicea in ceva.
Daca nici de acolo nu e, trebuie sa desfaci cutia, iar acolo nu ma mai bag. Eram copil pe vremea aia, auzisem ca e foarte nasol de potrivit arcul pedalei, dupa ce umbli la cutie, asa ca am evitat.

| RxTx a răspuns:

Eu am 3 hoinaruri pe care le-am srgmrntat singur carora le-am reglat carburatorul...
Vorbim in privat

| Dacian13445 explică (pentru RxTx):

Vă pricepeți la motor și la cutia de viteze?

| RxTx a răspuns (pentru Dacian13445):

E simplu rău de tot
Eu sper sa fie ca la hoinar
Daca e ca la hoinar este o jucarie extraordinar de simplu nu va faceti griji
Mai ales daca filmati totul faceti poze la fiecare pas cand il desfaceti ca sa nu aveti dubii

Este simplu simplu rau de tot.
Totul este foarte intuitiv