Ce ai scris tu acolo e un pasaj din codul rutier vechi dinainte de 2013 cand B1 era inca o subcategorie.
de la 1 ianuarie 2013 B1 este o categorie de sine statatoare si exista o Anexa care vine ca si completare la articolul 20
Categoriile de vehicule pentru care se eliberează permisul de conducere, prevăzute la art. 20 alin. (2), se definesc astfel:
e) categoria B1: cvadricicluri a căror masă proprie nu depăşeşte 400 kg (550 kg pentru vehiculele destinate transportului de mărfuri), neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculelor electrice şi care sunt echipate cu motor cu ardere internă a cărui putere netă maximă nu depăşeşte 15 kW sau cu motor electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depăşeşte 15 kW;
Ma refer la greutate, legea spune sa nu depaseasca masina 550kg, iar un Smart Fortwo din 2002 are 720kg, intrecand limita admisa, dar proprietarul spune ca a omologat-o intr-un fel, asta mi-e neclar, cum a facut-o sau daca este legal...
Legal nu avea cum... pe langa ca e o masina foarte grea are si motoare mult peste limita de 15kw
L) SUBCATEGORIA B1: autovehiculul cu trei sau patru roti avand masa proprie peste 400 kg, dar nu mai mare de 550 kg, si echipat cu un motor cu ardere interna cu capacitate cilindrica mai mare de 45 cmc sau cu orice alt motor cu o putere echivalenta ori cu viteza prin constructie mai mare de 50 km/h;
Nu se mentioneaza de kw...
Deoarece proprietarul evita sa dea vreo explicatie legata de cum a omologat masina, presupun ca este o modificare ilegala...
Ce ai scris tu acolo e un pasaj din codul rutier vechi dinainte de 2013 cand B1 era inca o subcategorie.
de la 1 ianuarie 2013 B1 este o categorie de sine statatoare si exista o Anexa care vine ca si completare la articolul 20
Categoriile de vehicule pentru care se eliberează permisul de conducere, prevăzute la art. 20 alin. (2), se definesc astfel:
e) categoria B1: cvadricicluri a căror masă proprie nu depăşeşte 400 kg (550 kg pentru vehiculele destinate transportului de mărfuri), neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculelor electrice şi care sunt echipate cu motor cu ardere internă a cărui putere netă maximă nu depăşeşte 15 kW sau cu motor electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depăşeşte 15 kW;
Da, este legal atâta timp cât motorul nu depășește 1000 de cm cubi. Contactați un instructor auto
Legea nu spune doar atat, ea mai spune ca vehiculul nu trebuie sa depaseasca 550kg. Smart-url Fortwo din 2002 are sub 1000cmc, dar are 720kg, mie asta mi-e neclar, cum a omologat-o sa o poata conduce la 16 ani, chiar daca depaseste greutatea scrisa.
Pai știu, m-am rezumat la cele mai importante
anonim_4396 întreabă: