Buna ziua! Eu unul nu sunt posesor, dar iti zic urmatoarele avantaje dar si dezavantaje din cate am vazut la majoriatea cu care am mers si din spusele detinatorilor.
Avantaje:
-Motor cu un cuplu foarte bun, cu o putere buna chiar daca sunt numai 115 cp la 2.0 diesel(vorbind de mondeo mk3)
Consum foarte bun
Spatiu chiar foarte bun la interior cat si portbagaj
O directie buna, precisa.
Frane bune
Dezavantaje:
La motoarele diesel 4 din 8 masini pe care le cunosc eu mondeo mk3 2.0 tddi sau tdci consuma ulei destul de mult.
Turbina sensibila, asta mai depinde uneori si de cum a fost mers cu masina. 4/8 au avut problema asta (asta e un numar de masini ca sa-ti dai si tu seama)
Injectoare si prea mult fum alb 6/8 masini asta perioada a aniilor 2000-2002 la tddi.
Deci per total ca si fiabilitate nu sta excelent, dar e o masina fiabila care daca a fost intretinuta e ok.
Daca tie iti place mondeo, ia-ti mondeo, e ok.
Bafta!
Salut. Eu sunt posesor de Ford Mondeo mk4 combi din 2009 de 3 ani de zile. Motor de 2 l TDCI. Eu sunt foarte multumit de masina. Este spatioasa este confortabila motorul trage foarte bine pentru 140 cp. Recomand Ford. Cat despre costuri si intretinere: Eu nu am avut nici o problema cu ea. Schimb de ulei + filtru 100 e. Distributie + pompa de apa cu garantie 4 ani sau 200.000 m-a costat 450 e. Mentionez ca locuiesc in Germania
Multumesc pentru informatii. Am vazut ca ai facut referinta si la niste modele vechi (2000). Despre modelul nou, din 2008-2010 ce pareri ai.
Multumesc