| cheiemarian a întrebat:

Bună ziua,

Ieri, în jurul orei 7:30–7:40, am avut un accident ușor. Domnul mi-a intrat în față printr-o depășire și mi-a pus frâna. Apoi mi-a spus că, dacă nu am cameră, eu sunt vinovatul. Mi-am asumat vinovăția și i-am propus să facem amiabilă, doar că dânsul a spus pe loc că vrea 350 de lei. I-am spus că nu am acești bani la mine, mi-a cerut un număr de telefon, iar seara m-a sunat și mi-a cerut 550 de lei, amenințând că, dacă nu îi dau, a doua zi se duce la poliție. I-am propus din nou să facem amiabilă, dar nu a dorit.

După această convorbire, m-am dus la poliție de la ora 20 până la 3 dimineața, fiind trimis de la o secție la alta. Epuizat și frustrat că nu pot declara accidentul, am sunat la 112, iar aceștia mi-au spus că vor trimite un echipaj. Apoi m-au sunat niște domni de la o altă secție, spunând că nu vor veni deoarece zona accidentului nu aparține de ei.

M-am dus la cea mai apropiată secție, le-am povestit situația și m-au trimis la niște colegi care erau pe traseu. Când am ajuns la aceștia, nu s-au prezentat și m-au acuzat că sunt drogat. Mi-au făcut drug test – rezultat negativ, alcooltest – rezultat negativ, și m-au trimis acasă.

La ora 5 m-am întors la secție, sperând că s-a schimbat tura și că mă va lua cineva în seamă. Am stat până la ora 8, dar cum trecuseră deja 24 de ore și nu rezolvasem nimic, am plecat acasă.

Întrebările mele sunt:

1. Dacă se duce la poliție, pot păți ceva având în vedere că i-am trimis un mesaj să rezolvăm amiabil, iar el nu mi-a răspuns?

2. Dacă am sunat la 112 și apelul este în baza de date, mă va ajuta?

3. Pot face ceva? M-am săturat să umblu degeaba de la secție la secție și să fiu luat la mișto.

6 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

"mi-a intrat în față printr-o depășire " Daca a intrat pe contrasens, e pasibil sa ramana fara permis. Putea sa provoace un carnagiu!
Daca ti-a cerut bani, probabil tu ai fost de vina, tu erai ala care a intrat pe contrasens.

Te-ai dus la Politie cand au inchis aia ghiseul.
Nu stii programul de functionare? De la 8 dimineata pana la 18:00, depinde de ziua saptamanii.

Nici nu e de mirare ca te-au crezut drogat. Cam cat de ametit poti fi sa nu stii pe care parte a drumului circuli?
In Noiembrie ai dat din nou traseul pentru restituirea permisului. E Clar!
https://www.tpu.ro/......olitistul/

| cheiemarian explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Hai să lămurim ceva: nu e treaba ta să judeci și nici să tragi concluzii fără să știi contextul. Cât despre ghișeu, nu toată lumea știe programul exact, mai ales dacă nu are de-a face des cu astfel de situații. Iar insinuările legate de consumul de substanțe sunt complet nefondate și jignitoare. Înainte să arunci acuzații, încearcă să înțelegi contextul.

| cheiemarian explică (pentru cheiemarian):

Și dacă ai fi fost în locul meu, la 19 seara când nu ți se răspunde, chiar crezi că nu ai fi încercat să rezolvi în cele 12 ore rămase?
Trebuie să declari accidentul in maxim 24 de ore pentru a nu îți fi suspendat permisul.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru cheiemarian):

Ai facut accidentul la7:30–7:40. Ai avut 12 ore sa mergi la Politie.
Insinuările legate de consumul de substanțe? Baiete, tu nu stii sa citesti!
Echipajul de Politie ti-a făcut drug test. Ai scris singurel, cu mana ta: "m-au acuzat că sunt drogat"

Am incheiat discutia cu tine! Ori nu stii pe ce lume traiesti ori esti un troll plictisit. Asta reiese din intrebarile pe care le pui!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Există un birou special de declarat accident. Nu e nevoie nici sa suni la 112 nici la 100 secții. Mergi acolo și stai pana rezolvi. Îi spui celuilalt că ai declarat accidentul și să fie sănătos daca nu a vrut amiabila

| eliancodrut a răspuns:

Nu te mai contrazice cu La SteauaCare a Rasarit, ca este o hoasca batrana care da raspunsuri la toata lumnea desi nu stie nimic. Se pricepe doar sa faca morala gratuita.