| ClaudiuM1997 a întrebat:

Intrebarea asta e pentru cei care au condus vw/skoda/seat/audi 1.9 tdi si 1.6 mpi. Momentan am un bora euro 1.9 tdi 101cp si vreau sa imi iau un golf 6 euro 5 1.6 mpi.Am ales acest motor pentru fiabilitate in primul rand. Trage ok comparativ cu vechiul meu 1.9 tdi? nu imi trebuie performante dar sa stiu ca pot duce 3 oameni si bagaj la 120km/h fara bai sau asa.

Răspuns Câştigător
| xerxes1 a răspuns:

1.6 este cel mai fiabil motor fabricat de Vag.
Si incarcat cu 5 persoane si bagaje merge cu 170.
Trage cam la fel ca tdi-ul de 101 cai dar trebuie sa te obisnuiesti cu el.
Si ca intretinere este foarte ieftin.
Consumabilele sunt mai ieftine decat cele de Logan.

6 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Cu siguranta motorul de 1.6 benzina nu va avea vlaga pe care o are motorul 1.9 diesel. La fiabilitate depinde de uzura motorului, daca a fost intretinut cum trebuie nu ai treaba, dar daca s-a tras de el, atunci orice motor e praf. Tu spui ca nu ai nevoie de performante, atunci clar un golf 6 1, 6 o sa fie bestbuy.

(desii eu m-as fi orientat catre audi in acest segment de pret)

| ClaudiuM1997 explică (pentru Frank51):

Performante nu am nevoie fiindca stau 80% din cazuri in oras(tg mures).Dar daca vreau sa merg intr-o excursie o data pe luna sa zic sa nu ma rog de ea si sa pot face o de pasire de tir.

| Frank51 a răspuns (pentru ClaudiuM1997):

Vinzi bora?

| ClaudiuM1997 explică (pentru Frank51):

Planuiesc sa vand bora inainte de a lua noua masina pentru a avea suma de bani, deci da.

| ywar a răspuns:

Din pacate la varste fragede va aruncati in masini cu motor ce cu greu poate fi stapanit si faceti blestematii pe sosele. vw/skoda/seat sunt din aceeasi familie dar problemele se inmultesc cand motorul imbatraneste si masina aduna suficienti de multi km la bord (reali)! Au fost masini bune si poate mai sunt dar reparatiile costa foarte scump. O masina nu trebuie sa te suga de bani. O masina este o necesitate, nu mai e o fita dar trebuie sa fie echilibrata la capitolul costuri de intretinere.
Ce golf 6, euro 5 gasesti tu si la pret decent si cu km putini si fiabil si fara evenimente si. si... si.
Eu mi-as lua o masina usor de intretinut cu costuri decente la piese. Cu masina nu te dai mare la gagici si nici nu e aspirator de femei.

| ClaudiuM1997 explică (pentru ywar):

Golf 6 1.6 102cp nu mi se pare ca are multi cai. avand in vedere ca sunt variante de 122, 140, 160, etc.