Ca sa stim exact unde este cea mai calitativa motorina trebuie sa avem efectiv in fata testele de laborator si sa cunoastem terminologia compusilor chimici regasiti in fiecare tip de motorina, nu am cautat acum insa astfel de teste, stiu ca ele exista, sunt puse la dispozitie de catre marile benzinarii pe siteurile proprii sub forma de fise in format.pdf de exemplu!
Eu am masina pe benzina deci nu as putea spune ce si cum raportat la motorina, dar benzina de la Rompetrol nu mi-a dat niciodata probleme, nu alimentez insa de la parteneri rompetrol ci doar de la benzinariile oficiale sa le zic asa.
Succes
Probabil prin Germania.
Cat timp avem vreo doua rafinarii funcționale si mai importam ceva de prin Kazahstan, fara ca vreuna sa aiba contracte de exclusivitate, e greu sa spui ca e mai buna la o pompa decat l alta. Practic cumparam aceeași motorina, orice statie am alege.
Eu sunt foarte multumit de motorina de la Socar.
Se consuma destul de repede, dar toate dieselurile pe care le-am avut, trageau mai bine cu motorina asta. Cu motorina Petrom merge masina ok, se consuma mai putina dar nu trage ok.
Cu motorina Rompetrol aud cate un rateu din cand in cand, in rest trage.
Personal, o prefer pe cea de la Rompetrol. Mi s-a părut că se cunoaște o diferență atunci când am făcut un plin la ei, în loc de OMV, unde alimentam până atunci. Și de câțiva ani alimentez doar de la Rompetrol.
Vlad162 întreabă: