| Bajanaru_Ionut_1995 a întrebat:

mi-am cumparat recent o masina si vreau sa fac acel test in care sa vas daca are vreo problema ascuna nu stiu sigur cum se numeste... In Bucuresti S5 daca ma puteti ajuta, multumesc!

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Diagnoza computerizata se numeste.
Nu iti poate detecta toate problemele, dar in general afli date despre motor (daca e in parametrii corecti), daca sistemele de securitate (ABS, ESP, airbag-uri) sunt in stare de functionare, si cam atat. Depinde cat e de sofisticata masina. Daca ai o masina din anii '90, afli doar date despre motor, si cel mult airbag-uri si ABS. Masinile de dupa 2005, mai sofisticate (nu Logan sau Aveo), iti pot da si mai multe date, cum ar fi raspuns intarziat la diferite componente (inchidere centralizata, comanda stergatoare...), sau senzori morti (la placutele de frana, de exemplu).
Ca sa vezi ce masina ai cumparat, e nevoie de niste teste mai amanuntite, pe langa acea diagnoza, cum ar fi test de geometrie la roti, examinare vizuala pe dedesubt, test grosime vopsea.
Cel mai bine, pentru astfel de teste, este sa te duci la un service-reprezentanta a marcii pe care o detii. Acolo vei gasi diagnoza completa pentru softul masinii tale, si mecanici care cunosc marca surub cu surub. La un service normal multimarca, daca te duci cu un Renault Megane full, risti sa nu aiba nici aparatura sa-ti faca diagnoza, ca mai toti care se ocupa de "multimarca", au de-a face in special cu VAG, Opel si Logan, si nu prea se pricep la masinile mai diferite.