2,2 litri din cate imi aduc aminte este diesel iar la diesel chiar nu stiu cat de fiabile sunt japonezele, am mers cu mitshubishi diesel si parea decent. acelasi 2, 2 litri pe mazda 3 rupe asfaltul, capabil de 200 de cp doar din soft deci un motor puternic mai potent decat multe alte motoare de pe alte japoneze.
Totusi cand spui mazda cel mai bun motor ramane generatia skyactiv, motorul lor premiat aspirat unul dintre cele mai bune motoare pe benzina din lume, am zis dintre cele aspirate de noua generatie, ca mai sunt de ex. motoare diesel non turbo cum era cel de pe golf1 care ducea si 1000.000 km.
De asta diesel nu stiu mare lucru, dar conteaza si cum este intretinuta masina, conteaza mult peste ce masina dai, una e o masina de 100k km si alta de 400k km, la diesel se poate traduce prin costuri mari.
Asa mazda da e definitie fiabilitatii si in opinia mea cea mai buna marca japoneza dar nu stiu ce masina poti tu cumpara, ca asa poti sa cumperi o epava care a fost in apa si merge ca dracu si apoi sa blamezi toata viata marca asta si poti cumpara un opel de 800 de euro si sa mearga brici, deci conteaza mult ce cumperi si cam cat dai atat face.
Revenind la ale noastre acest motor cred ca este bun intrucat este pus si pe modele actuale, insa de cercetat sau intrebat la dealer ce serie de motoare (si daca au fost pe diesel sau benzina) asta daca optezi sa iti iei acest model de mazda - au avut acele probeleme cu niste saibe parca de la injectoare sau cum se numesc stiu ca a fost o problema citeam candva pe niste forumuri care nu stiu daca s-a transformat in recall, si de la niste saibe se ajungea la a face praf motorul. Dar este foarte posibil sa nu fi fost vorba de acest model.
Pe de alta parte de asta eu tot spun mereu luati masini noi si masini noi de cat aveti buzunar (ca ai 10k euro sau 100k euro fiecare dupa buget) pentru ca atunci cand apare o problema in masa fabricantul instiinteaza dealerii si acestia iti repara pe garantie problema ivita, sunt uneori probleme care de la o chestie un senzor de 2 lei fara sa stii ajungi ca e PA motorul.