| anonimusss12 a întrebat:

Buna ziua Pe scurt sunt speriat Acum 1 saptamana am vandut un scuter piaggio Era a tatalui imatriculat la primarie. A venit posesorul A vazut-o si a zis sa facem acutul am scris de mana subsemnatu. vine domnului. scuterul. cu suma de. Faza este ca am semnat numai eu. Acum vreau sa o radiez si el nu mai raspunde la telefon nu il mai intereseaza Am cipie dupa actul de provenienta Italia certificat de imatriculare si numarul. Nu mi-a lasat nici o locatie nimic,,, Am inteles ca merge sa fac la notar un act precum ca am piedut actul si sa o radiez ce ma sfatuiti sa fac?

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Trebuia sa fii speriat inainte de a face prostia sa vinzi ceva ce nu este al tau, doar tatal tau putea sa il vanda, el era proprietarul legal si nu tu si doar tatal tau poate solicita radierea. Puteai sa-l vinzi legal si apoi sa soliciti radierea doar daca tatal tau iti dadea o procura speciala in acest sens. De asemenea tot tatal tau poate da o declaratie la notar.

| anonimusss12 explică (pentru Ioandelasal):

Si in ce consta aceasta declaratie?

| Ioandelasal a răspuns (pentru anonimusss12):

In mod normal, in cazul vanzarii, nu este nevoie de nici o declaratie pentru radiere.
Conform Ordinului MAI nr. 1501/2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.24.(1) Proprietarii de vehicule înmatriculate sau înregistrate pot solicita radierea din circulaţie, dacă fac dovada depozitării acestora într-un spaţiu adecvat, deţinut în condiţiile legii.
  (2) Proprietarii de vehicule înmatriculate sau înregistrate sunt obligaţi să solicite radierea din circulaţie în termen de 30 de zile de la data:
d) trecerii vehiculului înregistrat în proprietatea altei persoane.  
  (5) Radierea se comunică în termen de 30 de zile, de către autoritatea care a efectuat-o, organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale.
  ART. 25. (1) Radierea se face pe baza depunerii certificatului de înmatriculare sau de înregistrare şi a plăcuţelor cu număr de înmatriculare ori de înregistrare, după caz, a cărţii de identitate a vehiculului (doar pentru vehiculele înmatriculate după 1 iulie 1993), a fişei de înmatriculare cu viza organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale, stabilită potrivit legii, ori a certificatului de atestare fiscală, precum şi a documentelor care atestă faptul că a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la art. 24 alin. (1)-(4)."

| anonimusss12 explică (pentru Ioandelasal):

Practic am la el certificat de imatriculare, numar copie dupa cartea originala. Cine mi-a zis ca pot face la notariat o declaratie cum ca am pierdut actul de vanzare-cumparare si gata... este ok //?

| Ioandelasal a răspuns (pentru anonimusss12):

Nu este deloc in regula, dar poti incerca.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru anonimusss12):

Faci un contract de vanzare-cumparare formular, intre tine si acea persoana, si il prezinti la primarie pentru a radia scuterul.
Majoritatea functionarilor nu pun probleme in radierea fiscala a vehiculelor, atat timp cat ai macar o 'hartie' la mana.

| anonimusss12 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Am hartia dar nu este semnata de cumparator aceea este problema intelegi? Am inteles ca pot face un act la notar ca am pierdut actul domne am vandut scuterul acum 2 ani si am pierdut actul. Si iti da el o declaratie prin care poti sa il scoti ma intereseaza daca este adevarat

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru anonimusss12):

Da' esti si cam prostuc.
Cine ma-sa stie a cui e semnatura de acolo?
Du-te cu contractul semnat la primarie, nu mai pune intrebari tampite.