| GeorgeGabriel20001 a întrebat:

Buna ziua, recent mi-am luat permisul și as dori sa-mi achiziționez o mașină second. Problema e că nu prea am cunostinte despre mașini și ma gândesc că înainte să o cumpăr sa-mi fac o programare la un servici auto pentru a o verifică cât de cât. Aveți idee cat costa o astfel de verificare?

4 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Si daca ăia de la service te intreaba ce marca e masina, ce le spui?

| Intruder19 a răspuns:

Salut.

Inainte de programare, fa o cautare cam ce masina ai dori sa iti cumperi in bugetul tau si cauta problemele pe care le are respectiva masina, cauta cea mai fiabila versiune de motor. Sunt destule informatii pe internet.

Gasesti multe clip-uri pe internet ce trebuie sa verifici cand cumperi o masina SH, vizualizeaza mai multe masini pana gasesti una care iti convine, eventual ia cu tine un prieten care are masina (isi da seama mai repede decat tine daca o masina are probleme grave de directie, rugina, daca a fost lovita etc.) iar abia dupa fa-ti o programare la un service. O verificare la un service Ok te duce in jur de 200 lei.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Trebuie sa suni la service-ul in cauza, sa ii intrebi exact cat ar costa o verificare inainte de cumparare, si cam cu cat timp inainte ar dori sa fie anuntati.
Verificarea asta inseamna de obicei o diagnoza si o inspectie pe elevator. Eu zic ca 200 de lei e pretul corect, daca e service respectabil.
Eu, "mecanic de coltul blocului", le verific si pe 50 de lei, daca imi vine la usa, si nu trebuie sa ma deplasez eu. Pun diagnoza, ma uit mai mult la caroserie si prefer sa fac un test de drum. Astea mi se par mult mai relevante decat inspectia pe elevator.

| ClaudiuM1997 a răspuns:

Salut. O verificare la un service e cam 150-200 lei. Oricum, as zice sa duci si o persoana cunoscatoare in masini second hand cu tine pana sa ajungi la service ( un amic, o ruda, ceva). Poate acela observa probleme pana sa ajungi la service cu masina si asa nu mai dai bani. Daca persoana aia zice ca totul pare ok atunci poti sa mergi la service dupa mine.