| Ivanescu_Razvan_1995 a întrebat:

Buna ziua TPU, Am cumparat o masina, am facut contract de vanzare cumparare acum 2 saptamani, certificatul fiscal mi-a iesit azi, cat mai am dreptul sa merg cu masina sa pana merg la identificare, am itp si asigurarea facuta.

3 răspunsuri:
| FurtunaDiesel a răspuns:

Pai te poti prezenta doar cu actele fara numere si iti da numere provizorii din alea rosii cu care ai dreptul sa mergi timp de 30 de zile, apoi esti obligat sa o imatriculezi sau sa scoti al doilea rand de numere rosii. Nu poti sa scoti mai mult de doua randuri de numere rosii dupa acestea trebuie imatriculata. In cazul in care este implicat intr-un accident rutier cu numerele rosii beneficiezi de asigurare numai dupa decizia tribunalului nu este aceiasi procedura. Ideea este sa scoti cat mai repede numere permanente pentru masina. La ora asta fara numere provizorii nu ai voie sa iesi nici macar o ora cu ea in trafic!

| mgtow a răspuns:

O luna de zile, in caz ca ai numere rosii recent scoase de la DRPCIV. Daca nu mergi imediat sa rezolvi treaba pana nu te opreste un albastrel.

| Gheorghe_Samoila_1983 a răspuns:

Ai la dispozitie 30 de zile din momentul in care ai cumparat masina. In acest timp trebuie sa rezolvi : autentificare RAR, sa o treci pe numele tau la circa financiara a sectorului de care apartii, sa preschimbi talonul si numerele daca este cazul. Dupa perioada de 30 de zile risti sa intri in penalizari.
www.siteauto.ro