Ce relevanta are asta acum? numai prezinta relevanta nici pentru verificarea olfactiva a masluirii km masinii, inainte cica te luai dupa pedalier, dupa volan etc si isi puteai forma o parere asupra km reali ai masinii. dar volanul se poate vopsi, celelalte elemente de plastic la fel, km se dau inapoi deci samsarii tot samsari vor ramane.
pe de alta parte daca nu ne-am referit la verificarea aceasta din ochi a unei masini, eu zic ca conteaza in primul rand ce materiale se folosesc, cele premium rezista mai mult.
daca nu te porti frumos intr-o masina poti si in 500 de km sa ai volanul varza, zgarii elementele interioare etc sau poti sa tii o masina 300000 de km fara niciun gram de uzura a interiorului.
deci conteaza cum utilizez si mai ales ce calitate au acele lucruri.
cum pot uza pielea de pe un volan? foarte simplu o sterg cu niste solutii care nu sunt destinate curatarii pielii si volanelor si acele solutii mananca din el, in deterioreaza etc la fel se poate intampla si cu celelalte elemente din interior.
Eu mi am zgariat volanul in ziua in care am scos masina de pe poarta dealer ului ca nu am fost atent la cureaua de la ceas.
Depinde cum a fost intretinuta masina, si mult de soferul acestuia, si in unele cazuri, si de masina in cauza.
De exemplu, daca soferul poarta inele, volanul, si nuca schimbatorului o sa se uzeze mai rapid.
Daca soferul e mai "grasut" e foarte posibil ca laterla scaunului sa fie solicitata cand se urca in masina, si sa se roada, uzeze, mult mai repede.
Asta depinde de mai multe lucruri, din ce materiale sunt facute scaunele si volanul. Ai piele, piele ecologica sau alt material? Folosesti masina si pentru lucru? Daca lucrezi in constructii si folosesti mult masina la job ma gandesc ca va fi prafuita, volanul vai de mama lui. Pentru ca ai mainile si hainele pline de praf, ciment, etc care se depune pe tot ce atingi. Depinde deci pentru ce folosesti masina si cat de curat esti cand o folosesti. O masina in piele naturala va rezista mult mai mult dar si cheltuielile de intretinere sunt mari. Nu poti da un raspuns ca la x kilometri iti arata volanul ca naiba sau scaunele, depinde ce faci cu ea in x kilometri. Daca mergi numai la plimbare la rude, la mall sau altceva de genul normal ca va arata bine pentru ani de zile. Daca o folosesti pentru naveta la job, ai si un job murdar, masina va fi ca o troaca de porci in scurt timp.
Depinde cum ai grija de mașina, și dacă e "la mana a doua" depinde cum a avut grija fostul proprietar
rambo134567 întreabă: