Ai posibilitatea inainte sa cumperi o masina sa mergi sa ii faci o verificare la orice service autorizat multimarca, dar verificarea o platesti tu ca si eventual cumparator. O verificare amanuntita cu diagnoza cat si mecanic si vizual poate costa si 200-300 de lei, dar cred ca merita pentru ca te poate scuti de a cumpara o epava in care trebuie sa investesti mult mai mult in viitorul apropiat, de exemplu daca este catalizatorul infundat, sau filtrul dpf este pa, sau daca pica volantul, sau mai stiu ce senzori sunt busiti, sau trebuiesc inlocuite bratele etc
Nu uita sa ceri o testare a compresiei, aceasta este cea care arata daca motorul este uzat peste medie deci nu este de cumparat masina sau motorul este in limite normale de uzura.
Buget mic nu conicide in acest domeniu cu lucru de calitate, adica cu 3000 de euro nu poti cumpara ferarri
Cea mai bună soluție este să o duci la un service, acolo iti poate verifica daca e ok sau ce o sa cedeze in viitorul apropiat.
Poti sa o testezi si tu înainte făcând câteva ture cu ea apoi ii verifici apa din vasul de expansiune uleiul sa nu aiba apa in el sau apa sa nu aiba ulei pentru ca problema asta e des întâlnită (e dusă chiuloasa si nu o sa iti dai seama daca nu te pricepi decat atunci cand rămâi fără apă sau mai rau iti calesti motorul). Presupun ca sa vezi cum merge cutia de viteze iti dai seama cand schimbi, sa verifici pompa servo sa nu aiba scurgeri, discurile de frână, rugină de pe sub ea si sunt multe de aceia zic ca mai bine o duci in service.
Noi cand am luat prima masina ii era dusă chiuloasa, la a doua nu ne-am uitat bine si pe dedesubt era cam ruginită si dupa s-a dus si injectie monopunct.La asta ultima s-a dus pompa de motorina, turbo si pompa servo asa ca pana sa înveți cum sta treaba cu ele mai bine la verifici la un mecanic.
Verifica masina in reprezentanta sau la un service autorizat. Costa cam 100 si ceva de lei.
Sunt foarte mici sansele sa dai de o masina SH care nu mai necesita investitii, chiar si la consumabile. Asadar iti sugerez. daca ai 5000 de euro, ia-ti una la 4000 de euro, iar restul de 1000 de euro, sa-i folosesti in caz de urgente sau pentru viitoare investitii. Un om daca-ti vine o masina si din intamplare necesita o investitie la ulei, filtre, placute, discuri. orice. asta nu inseamna ca-ti da teama. Asadar, nu cumpara o masina din toti banii pe care ii ai. Si fereste-te de accidente si km dati inapoi.
Cel mai bine ar fi sa mergi cu un mecanic sa o verifice si sa puna si testeru pe ea