anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cand dau jos tot amortisorul ce trebuie sa leg ca am inteles ca trebuie sa leg discul de ceva ca sa nu se desprinda din axe. Asa ceva dar nu am inteles exact

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca e amortizor de pe fata, trebuie sa demontezi etrierul si sa il legi cumva, ca sa nu stea in furtunas.

| anonim_4396 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Pai furtunasul asta ce e? Gen am inteles ca trage de axe si curge un ulei. Chiar nu am inteles dar o sa vad cand il demontez

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru anonim_4396):

Axa (planetara) e altă treabă, trebuie să o scoți din fuzetă după ce depresezi pivotul.
Furtunasul etrierului e conducta de frână. Mai ai și o mufă abs pe acolo, trebuie desfăcută cu grijă.
Ca să separi arcul de amortizor îți trebuie o presă, care se folosește riscant, fiind tensiune foarte mare (comprimi un arc cu forță de sute de kg).
Dacă nu ai făcut asta niciodată, nu te sfătuiesc să te apuci. Eu am asistat la zeci de astfel de operațiuni, apoi am făcut câteva sub supravegherea unui mecanic, și abia după am ajuns să fac singur.
E risc de accidentare, de stricat anumite componente și de montaj necorespunzător, care duce la pericol de accident.
Nu e nici greu, dar trebuie să știi ce faci. Caută măcar filmulețe pe YouTube, găsești cam pentru orice model de mașină.

3 răspunsuri: