In general in alte tari mecanicii rezolva si problemele electrice, asa ca meseria asta nu-i prea cautata.
Asa e bun sa fiii ceva sa programezi masini, module, partea asta decat elctrician.
ori poate acum electricienii asta fac, nu stiu ce sa zic, dar eu imi repar singur si probleme electrice, multi mecanici fac asta, is putine companii care se ocupa doar cu programarii, sau paartea asta elctrica electronica.
Un angajat primeste putini bani, depinde ce faci, exista normative, cel putin la firmele mari, aia zic clar, sa schimbi un bec atit timp ia, iti da aia pe lucrare, chiar daca esti angajat, asa se platesc mecanicii si electricieni la firme mari.
Asa la firme micute unde is 2-3 persoane, acolo te intelegi cu care este proprietar cum sa te plateasca cit, dar in general nu te gindi ca electricenii fac bani buni in tari straine.
Si la reprezentanta cum spuneti voi in RO, adica dealeri, asa esti platit, la ce faci in fiecare zi. Spui am schimbat nu stiu ce radio, aia au normativ, atita timp ia, te plateste pentru aia cu X dolari sau ce euro au aia acolo
Faci ceva in ziua aia, iei bani, nu, stai si maninci seminte.
Nu va ginditi ca in tari straine wow ce multi bani faci daca esti mecanic sau electrician.
Faci acolo sa ia cit de cit dar nu te imbogasesti.
Nu am auzit niciodata de salariu maxim, dar stiu ca poti sa-ti faci un fel de PFA (Self-employed), si poti castiga $10.000 - $20.000 pe luna daca muncesti si iei toate comenzile si cererile clientilor care te suna.
"Care este salariul maxim" este o întrebare cam fără sens. Nu există nicio limită clar definită impusă salariului. De regulă salariul este corelat cu competențele. Dacă ești electrician auto la Scuderia Ferrari și ai pe mână o mașină de Formula 1 de 15 milioane de euro, cred că ești plătit destul de bine.