Pentru binele soferiei tale, ceva pe benzina.
Nu te lua dupa altii cu chichinete cu motoare mici, e un handicap sa te inveti in trafic cu masina mica.
Poate un A4 cu motor bun, 1.6 sau 1.8 benzina ar fi ok. De Golf 4 pe benzina sa te feresti, sunt dezastruase, iar TDI-ul nu prea e ok pentru incepator, nu ai sa poti conduce alte masini dupa ce te inveti cu asa ceva.
Ai putea sa incerci si un Megane 1.6 sau 1.8, sunt masini super, mai confortabile si mai performante decat cele de la Volkswagen.
Ce parere ai despre logan sau sandero?
Am Logan 1.4 mpi si e foarte ok. Nu e cine stie ce fortos, dar e ok, iar la consum e bun, daca sunt atent il scot undeva la 6% mixt. Urban 8 maxim 9, iar la drum cam 5%, pana in 5.5.
Un mare minus insa la stabilitate, spatele nu e deloc instabil.
Motorul 1.6 mpi deja e lux, are putere chiar maricica, nu stiu la consum cum sta.
Cu Sandero n-am mers.
Am fost cu 1.6 mpi.Sincer chiar m-a lasat dezamagit in schimb 1.4 mpi e ok.
1.5 dci la logan ar fi cea mai buna alegere. Apropo vezi ca nu-s mai bune "renourile" decat volkswagen-urile asta iti spun din proprie experienta, am avut renault stiu cel putere are, insa consumu poti spune ca e mai bun ca la volkswagen, totusi au o putere mai scazuta .
Am condus si dci-ul si nu mai sunt atat de atras de el, din cauza ca nu e mare branza, plus ca e scump la intretinere. Trage bine si consuma chiar si 3.5% extraurban, dar smuceste la schimbarea treptelor, ramane turat cateva secunde in gol cand schimb, nu tine deloc in frana de motor, si e cam sensibil pentru gusturile mele, mai ales la ce pret au piesele.
1. 6mpi mi s-a parut mult mai puternic decat 1.4 al meu, desi nu pot spune ca nu fuge si al meu.
Volkswagen-urile sunt total diferite fata de Renault, dar la consum Renault este mult mai bun, injectie ca la Renault n-ai sa vezi la nemti, poate niciodata.
Ce-i drept, consum e mult mai bun la Renault dar si intretinerea.Dar nu vei putea compara un 1.6 mpi cu 1.6 16v de la vw, in schimb vei putea compara 1.6 16v de la renault cu cel de la vw.Sincer am facut un logan 1.6 16v (detin 1.6 16v pe o caroserie destul de grea 1266 kg) ce-i drept nu a fost dinferenta mare intre noi, plus ca loganul este mai usor ca un toledo 1m2.
Opel Astra. O masina fiabila, destul de sigura, cu costuri de intretinere foarte reduse.
Poftim? Golf 4? pentru inceput?
Pentru inceput iti recomand un matiz dar daca esti dispus sa oferi 3000E ia-ti un opel corsa, dupaceea golf si altele. Golfu nu e o masina de incepatori! Corsa e bun deoarece e mic, manevrabil si cu un consum foarte bun!
Bafta!
PS(sa nu te gandesti la passat, a4 sau golf pentru inceput)