Ok.
Dar buget n-ai?
Ca una e sa cauti "cea mai buna" la 500 de euro, alta gama si alte modele sunt la 3000 de euro, altele la 10.000 de euro, samd.
VW a facut prin 80 si prin 2000 cate un model "tanc", Renault prin 2004, Ford prin 2006, Opel in 2004... Nu pot sa iti recomand o marca/model, ca majoritatea marcilor au avut rebuturi printre reusite.
Poate tu ai bani de Vitara noua cu garantie, iar noi iti recomandam aici Golf 3.
Eu personal iti recomand logan 2010-2015 1.2 benzina sau 1.5 dci dar sa nu fie,, cheală", sa aiba cel putin dotarile abs,
servo direcție necesare unui condus normal.alte dotări dupa preferințe...
Sunt la preț bun, fiabile, econome si nu sunt puternice
Salut. Incepe cel mai bine prin a spune ce buget ai si cum folosesti masina. Dar in general dupa mine cea mai buna decizie e un logan/sandera la orice pret sau alte masini mici pe benzina gen polo, fabia, ibiza, fiesta, corsa, etc.
O masina care daca o strici sau julesti sa nu conste mult reparatiile.Un Golf este destul sau ceva in 2 usi.De multe ori cand te urci in masina sa o cumperi, masina te va alege fiindca iti va place.
Salut! Având în vedere faptul că nu ai scris și un buget, ai spus doar că vrei o mașină ieftină și bună pentru un începător. Ai avea mai multe obțiuni. Depinde câti km faci cu ea. Dacă mergi pe distanță mai lungă ex (minim 50km), îți recomand un motor diesel ex (1.9 tdi, sau mai mic 1.5). Dacă mergi pe distanță mai scurtă sub 50 km, îți recomand un motor pe benzină.
Un motor diesel oferă un cuplu mai puternic, ceea ce pentru un începător, eu zic că este de ajutor.
Sunt mai multe variante. În buget cuprins între 1000 eur și 4000 eur se găsesc
Golf 4 benzinar/diesel (recomand diesel motor 1.9 tdi ALH sau ATD).
Golf 5 la fel benzină sau diesel.
Audi A4.
Dacă ai bani poți să te orientezi la o Dacia Logan, model mai nou 2020, sau veche de 5 ani.
Eu recomand să îți iei mașină scurtă, caroserie hatchback, deoarece este mai ușor de parcat la început.
Găsești și mașini mai ieftine Opel Corsa, Matiz, Ford Ca, sub 1000 eur.
Acum depinde și ce îți dorești.
Verifică în service mașina înainte de a o cumpăra, pentru că poți lua țeapă. Și mai bagi o grămadă în ea să o faci să meargă. Oricum în toate bagi bani, dar ideea este să nu bagi mulți din prima.