Eu nu am de nici unele la una din masini, deci EU sunt cel mai important sistem de siguranta! Nu am facut nici un accident demn de luat in seama, iar la cele care au acele sisteme de siguranta, o singura data s-a activat ABS-ul si atucni chiar nu vroiam ca facem nebunii cu ea .
Oricum tu le cam incurci. AIRBAG-ul este sistem de siguranta pentru sofer/pasageri, in timp ce ABS / ESP / DSP / TC... sunt sisteme de control ale masinii.
Si eu sunt de acord ca CENTURA este cel mai important si din obisnuinta intotdeauna mi-o pun. Nu-i inteleg pe cei care nu o folosesc. La ce bun sa le ai pe celelalte, daca centura nu o pui? Daca-ti sare aibag-ul si nu ai centura ( desi ar trebui sa fie dezactivata ) te omoara sigur. Degeaba te salveaza ESP-ul la 130 la ora, daca la 30 intri ca prostu in pot si iti culegi creierii de pe bord / parbriz.
Soferul - eu conduc pe 2 roti fara nici un sistem din cele mentionate, am invatat ca pe strada circula si nebuni (soferi vitezomani si neatenti, pietoni inconstienti care nu se asigura inainte de a traversa, nebuni cu acte in regula, etc) de care mai bine te feresti pentru ca poti muri si cu dreptatea de partea ta.