Cel mai rapid avion de pasageri din lume e Concorde. Poate atinge 2. 140 km/h dar nu a mai fost folosit din 2003.
Insa mai sunt avioanele de vanatoare. Cel mai rapid avion de care stiu eu e un experiment NASA si atinge 7297 km/h. Deci se misca destul de repede zic
Ce-l mai rapid avion este BlackBird http://members.fortunecity.com/groom51/sr71a.jpg invingea si viteza sunetului fundita:x?
Cel mai rapid avion fin lumr rdtr Aurora.este construit dar se poate vedea decat in zona 51.se presupune ca prinde viteza luminii.este folosit in scop guvernamental si spionaj. funda?
Concorde mai ales a fos scos din aviatie pentru ca au murit toti pasagerii unei aeronave de acel tip
BlackBird depasea de vreo cateva ori viteza sunetului. Destul de misto. Gandeste-te ca jos picurau din el ulei sau alte lichide, doar cand prindea viteza respectiva metalul de pe el se 'intarea'.
Oficial cel mai rapid avion este BlackBird-ul care atinge viteza de 3+ MACH astea inseamna ca depaseste viteza sunetului de 3 ori. Nu cum s-a zis ca atinge doar odata viteza sunetului. Pana si vechile MiG-uri 21 ating viteza de 1, 1 MACH ceea ce inseamna ca merg cu viteza sunetului si inca putin.
@covexrobu - o mica corectura, MIG-ul 21 poate atinge de doua ori si ceva viteza sunetului, adica 2. 1 mach. MIG-ul 23, de asemenea aflat in dotarea armatei romane, trece de 2. 3 mach. In doua minute acestea pot parcurge peste 70 de km.
Bineinteles, sunt departe de acel avion minune care "prinde viteza luminii" . Asta imi aduce aminte de un spectacol cu Vacanta Mare, in care unul depasise cu mult viteza luminii si si-a dat seama de asta cand a aprins farurile si nu a vazut lumina, deci gonea mai repede ca ea. Si statea de vorba cu politistul de 10 minute si lumina tot nu a ajuns inca .
SR-71 blackbird a depasit de vreo 3 ori viteza sunetului, dar daca e sa socotim si naveta spatiala care pana la urma e tot o aeronava, ea zboara deasupra pamantului cu peste 25000 km/h
Fratilor concorde a fost scos din cauza unui accident care s-a intamplat din cauza unei bucati de metal de 10 cm care a ramas pe pista in tipul decolarii.cand a decolat un cauciuc a calcat pe el si a facut explozie. din cauciuc au sarit 2 bucati mari care au cauzat accidentulo bucata a sarit in aripa si a facut o puternica unda de soc care a fisurat rezervor.si a doua a sarit in tren de aterizare rupand un fir care producea scantei combustibilul a curs scantei au fost si de asta a luat foc motoarele din dreaptaasa s-a intamplatnu credeti informativa si tineti cont am 14 aninu ca voi d la 18 in sus
Altair...viteza luminii este de vreo 300. 000 de km pe secunda... daca vreo alta materie in afara de plasma (ceea ce lumina este ) ar atinge aceasta viteza incredibila s-ar descompune imediat si in plus chiar daca ar exista. lumina ajunge de la soare la pamant in 8 min ce am putea sa facem cu un asemenea "bolid" pe terra?
Mimi26567 întreabă: