Este o masina buna pentru incepatori. Ai ocazia nu doar sa inveti sa conduci fara a fi ajutat de servodirectie, ABS, ESP si alte asemenea initiale. In plus, pentru ca in spatele oricarui sofer de Dacie se ascunde un mic mecanic auto, poti invata usor mecanica elementara, care te va ajuta mai tarziu, cand treci la urmatorul nivel.
Ideea ca daciile se strica foarte des nu este atat de reala pe cat pare. Eu am condus cativa ani o Dacie 1300 care trecuse de majorat si multi din prietenii care au urcat in ea au ramas oarecum surprinsi, pana atunci avand unele prejudecati. Defectiunile sunt datorate cel mai adesea lipsei totale a intretinerii, utilizarii pieselor de schimb de proasta calitate, improvizatiilor de tot felul, ba chiar eliminarii unor componente considerate de mecanicii de cartier ca fiind "in plus". Mecanici care atunci cand gresesc obisnuiesc sa dea vina pe masina. Si cunosc n cazuri concrete: filtru de aer neschimbat 150. 000 km, unghi de fuga nereglat deloc in 20 de ani (se plangea omul de calitatea proasta a anvelopelor), apa din fantana in loc de antigel, lichid de frana de cand a iesit masina din fabrica si sistem de franare nearesit si nereglat tot de atunci, suspensii montate gresit, ca sa nu mai vorbim de mizerii din sistemul de alimentare, ulei de cea mai proasta calitate posibila si alte asemenea.
Din proprie experienta iti spun ca o masina bine intretinuta, cu piese de calitate si consumabile schimbate la timp nu va fi o campioana a fiabilitatii, dar nici nu va fi o masina cu care sa ai emotii de fiecare data cand pleci la drum.
Iata si o lista de avantaje si dezavantaje:
- avantaje: pret de achizitie foarte mic, dimensiuni acceptabile, costuri mici de intretinere, usor de reparat (daca te pricepi putin nu ramai in drum), motor fara electronica, piese ieftine si usor de gasit, nepretentioasa la carburant, asigurari ieftine.
- dezavantaje - estetica depasita, siguranta scazuta, confort scazut, lipsa oricarui sistem de asistenta in conducere, dar si altele des intalnite desi remediabile prin interventii minore: probleme cu franarea, probleme cu caldura si ventilatia, hidro si fono izolatie proasta etc.
Dacia ete un autoturism ca toate autoturismele cu bune si rele, intretinere foarte usoara, se pricepe toata lumea. Cred ca este foarte buna pentru incepatori, pentru ca in situatia unei defectiuni sau tamponari poti renunta la repararea acestora, cu banii care platesti reparatia iti cumperi o alta dacie. Observ ca inca mai sunt dacii pe strazi si bulevarde inseamna ca se mai poarta.
Stefan, intr-adevar mai sunt dacii pe strada, dar nu atat de multe, de exemplu, in parcare la mine mai sunt 2 dacii (cu a mea), asa ca... in curand vor disparea
Asa este aveti dreptate dragi domni, eu unul m-am saturat de dacie, si consider ca e depasita din toate punctele de vedere,,,, in ziua de azi nu se mai merita sa mai cuperi o dacie 1410 nici macar din 2004, cand numarul lor scade dramatic
Mai fitosilor. eu am dacie break si nu mi-e rusine e criza si oricum ma folosesc de ea ff bine merg pe utostrada soarelui pe care circul f des cu 120 la ora? ew cum ti se pare? si e pe GPL. daca nu am OPAL nu ajung la c ta crezi? important sa o intretii si e ok fiecare dupa buget
Alaanonim2k20 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
MANDY_2679 întreabă: