| MasinaIncepator a întrebat:

Care este pedeapsa dacă merg cu o mașină cu talonul reținut de către banca? Mașina are toate actele in regula in afara de ITP(nu am cum să îl fac fara talon/certificat de înmatriculare).
Mașina are RCA.

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ti se retin placutele si e cam 2900ron amenda. La asta se mai adauga amenda pentru lipsa acte si vezi ca fara ITP se suspenda inmatriuclarea masinii si e posibil sa ai o surpriza cu un mic dosar penal ca circuli cu o masina neînmatriculata

| MasinaIncepator explică (pentru suntserios):

Am ceva de la politie, că pot circula cu mașina, dar asta era când avea ITPul valabil...
Mașina are RCA, doar că nu are talonul și certificatul de înmatriculare

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

"talon" se refera la certificatul de inmatriculare.
Daca ti-a retinut banca certificatul de inmatriculare, in primul rand platesti amenda pentru neprezentare de documente (era 400 de lei acum multi ani).
Pentru faptul ca nu ai ITP valabil, ti se imobilizeaza autoturismul, adica se confisca placutele de inmatriculare, si trebuie sa mergi la RAR sa treci ITP-ul, pentru a le recupera. Bineinteles, odata cu asta, primesti si o amenda 'suculenta'.
Iar ca bonus, daca circuli in situatia asta si esti implicat intr-un accident, din vina ta sau a altuia, asigurarea nu discuta cu tine (nu despagubeste pe nimeni), pentru ca matale nu aveai drept de circulatie. E la fel ca si la consumul de alcool, asigurarea zice pas, sau despagubeste (daca e vina ta), apoi te da in judecata, si iti cere prejudiciul inapoi.

| MasinaIncepator explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Ma interesează doar daca risc dosar penal. Cât despre amenzi, să stea ei că le plătesc eu CAND OM AVEA SALARII SI CONDITII.

| suntserios a răspuns (pentru MasinaIncepator):

Si nr de inmatriculare o sa le vezi tot cand or vrea ei.
Ce mentalitate ieftina si de 2 lei ai.

| TheGentleman a răspuns (pentru MasinaIncepator):

Și când om avea salarii și condiții crezi că amenzile vor rămâne la valoarea actuală? laughing