Te duci cu amiabila făcută cu vinovatul la asiguratorul lui și de acolo se deschide un dosar de dauna pe baza unei constatări de cost. Pe urma poți alege să îți repari mașină la un service agreat de asigurator sau sa primești niste bani să îți repari in regim propriu.
Dacă ești păgubit (nevinovat), aduni actele necesare (amiabilă sau proces verbal + autorizație reparație), apoi contactezi firma de asigurări a mașinii vinovatului, și îți vor spune ei ce acte mai trebuie.
Trebuie declarația șoferului nevinovat + poze cu permisul și buletinul, poze cu mașina din mai multe unghiuri, lista pieselor afectate.
Eu am luat două despăgubiri de la Euroins în ultimele luni, ambele au fost soluționate 100% online, cu poze și documente scanate.
Ambele au fost cu proces verbal de la poliție, nu amiabilă. Într-unul din cazuri am avut copii cu toate actele șoferului vinovat, în celălalt am primit doar copie RCA și proces verbal de la vinovat, asta fiind procedura normală. Restul actelor le solicită asigurarea de la poliție.
Asa am si eu, amiabila semnata de dansul si polita rca a lui, am depus online o cerere la grawe căci acolo avea asigurarea si mi s-a spus ca in decurs de 3 zile voi fi sunat de cineva care sa constate daunele
Cu amiabila in mana sau PV de la politie suni la asiguratorul lui si te programezi la constatare. Dupa constatare ti se va oferii o suma pentru reparatie in regie proprie sau poti merge la orice service autorizat. Recomand sa tragi un ochi si pe siteul asiguratorului pentru serviceuri partenere. De obicei la asigurarile bune vezi si reprezentante